Tenis

Čilić: "Od početka sam igrao kako sam želio"

Tanja Vučić • četvrtak, 27.03.2008.

Nakon što je isto napravio na prvom ovogodišnjem Masters Series turniru, prije nepuna dva tjedna u Indian Wellsu, Marin Čilić preskočio je startnu prepreku i na podjednako uglednom turniru u Miamiju. Uvjerljiva pobjeda nad Belgijcem Kristofom Vliegenom u prvom kolu donijela je 19-godišnjem hrvatskom adutu dosta razloga za zadovoljstvo...

25-godišnji Vliegen, 76. tenisač svijeta, nije se pokazao dostojnim suparnikom Čiliću. Marin ga je za sat i 13 minuta igre ispratio sa 6:3 i 6:2, sačuvavši dovoljno energije za ono što slijedi. "Odigrao sam veoma solidan meč, od početka sam igrao onako kako sam želio i to je njemu onemogućilo da razvije svoju igru", komentirao je nakon uspješnog prvog kola: "Servirao sam vrlo dobro i to mi je donijelo puno slobodnih poena."

U drugom kolu slijedi Vliegenov vršnjak, Francuz Paul-Henri Mathieu, 16. na svijetu, koji je, kao 16. nositelj, bio slobodan na startu turnira. Mathieu ove godine igra solidno, iako bez spektakularnih rezultata, no jasno je da je riječ o opasnijem protivniku od u srijedu arhiviranog Belgijca. Čilić će ga na ovom turniru prvi put upoznati na terenu, dosad se nisu sastajali.

Vezane vijesti

No, Marin ga je zasigurno gledao, a obzirom na već dobro poznate "snimateljske" kvalitete i temeljitu analizu protivnika, za očekivati je da će se dobro spremiti za Francuza. "Morat ću odigrati dobar i konstantan meč ako mislim napraviti nešto više", ukratko je najavio ono što ga čeka protiv Mathieua, najvjerojatnije u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!