Nogomet

Löw: "Bit ćemo još bolji"

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 27.03.2008.

Kada vam reprezentacija u dvije gostujuće prijateljske utakmice protiv domaćina Europskog prvenstva ostvari učinak od 7:0, teško da možete imati prigovora na stanje u momčadi. Njemački izbornik Joachim Löw, naravno, zadovoljan je onim što su njegovi izabranici pokazali protiv Švicarske, ali vjeruje kako će do početka Eura još više napredovati...

Njemačka je demolirala Švicarsku s 4:0 i pokazala da će biti glavni favorit skupine B Euro smotre u Austriji i Švicarskoj. Joachim Löw nije sakrivao zadovoljstvo: "Naravno da ovaj nastup mogu ocijeniti odličnim. Od početka do kraja bili smo koncentrirani i vrlo dobro organizirani." Iako već sad Nijemci pružaju vrhunske predstave, izbornik je uvjeren da ima mjesta za napredak: "Baš kao što smo u ovom susretu izbacili neke nedostatke koje smo imali protiv Austrije, tako ću inzistirati da do Eura poboljšamo neke segmente koji u ovoj utakmici nisu bili najbolji."

Posebno je impresivan bio napadački dvojac KloseGomez koji je vjerojatno u ovom dvoboju osigurao svoja mjesta u udarnoj postavi za Euro. Iako to Löw neće izravno potvrditi, napadači Bayerna, odnosno Stuttgarta kriju se iza izjave kako "je u utakmici protiv Švicarske pronašao neke govore na pitanja koja je imalo prije."

Osim napadačkog dvojca, Löwu je osmjeh na lice izmamio i stoper Heiko Westermann. Igrač Schalkea je u tek drugom nastupu za Elf čekirao kartu za Euro, a možda i za prvih 11: "Westermann je odigrao vrlo dobro. Sve zadatke obavio je na vrhunski način i igrom je zadovoljio kompletni stručni stožer"- završio je, možda, trenutno i najzadovoljniji izbornik na kontinentu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!