Nogomet

Tiago i euri za Petrića

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 27.03.2008.

Nije dugo trebalo da se zahukta priča oko prelaska Mladena Petrića u Juventus. Nakon prvih informacija po kojima klub iz Torina nudi čak 20 milijuna eura za hrvatskog napadača, stižu vijesti o nešto realnijim mogućnostima ovoga transfera...

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport prenosi izjavu sportskog direktora Juventusa Alessija Secca po kojem je Stara dama spremna u zamjenu za Petrića Borussiji ponuditi nekoga od svojih igrača i određenu odštetu. Prema istom izvoru, put Dortmunda bi trebao poći povremeni portugalski reprezentativac Tiago.

Tako je Petriću trebalo manje od godinu dana da svojim igrama za Borussiju i hrvatsku reprezentaciju na sebe skrene pažnju i najvećih europskih klubova. Podsjetimo, Petrić je u redove momčadi s Westfalena prešao prošloga ljeta iz Basela za 3,5 milijuna eura, a osam mjeseci kasnije, nakon 12 bundesligaških i pogotka Engleskoj u kvalifikacijama za Euro, njegova je vrijednost narasla barem za tri puta.

U Juventusu su odlučni pojačati momčad za sljedeću sezonu pa tako naš reprezentativac nije jedini koji se spominje u kontekstu prijelaza iz Bundeslige u redove crno-bijelih. Vodstvo trenutno trećeplasirane momčadi Serie A ima veliku želju dovesti playmakera, a za tu poziciju glavni su kandidati Nizozemac Van der Vaart iz HSV-a te Werderov Brazilac Diego.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!