Nogomet

Schuster: "Ostajem trener Reala"

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 27.03.2008.

Trener Real Madrida Bernd Schuster uvjeren je da će bez obzira na rezultatski (ne)uspjeh ove sezone i u narednih godinu dana imati priliku voditi Kraljevski klub...

Nakon što je natjecanje u Ligi prvaka Real završio u osmini finala porazima od Rome, počele su špekulacije oko eventualnog odlaska Bernda Schustera s klupe, a kao njegova zamjena spominjao se Jose Mourinho. Zahvaljujući do prošloga vikenda uvjerljivom vodstvu Reala u španjolskom prvenstvu kritičari su utišani, ali nakon poraza od Valencije i približavanja Barcelone na četiri boda, njemačkom strategu budućnost na klupi španjolskog velikana ponovno se dovodi u pitanje.

No, unatoč svemu, Schuster i dalje spava mirno, siguran u svoje radno mjesto: "Ne tako davno predsjednik kluba Ramon Calderon rekao mi je da ću ostati trener i u slučaju da ne osvojimo prvenstvo. Razlog tome je taj što ovo čime se bavimo nije samo brzopotezni pokušaj osvajanja trofeja, nego dugoročni projekt u kojem je ova sezona samo jedna stanica. Na ljeto nastavljamo s drugom fazom izgradnje momčadi. Imam potporu predsjednika i ne treba mi više od toga."

Schuster nije previše zabrinut igrama svoje momčadi u zadnjih mjesec dana. "Istina je da smo neke utakmice odigrali loše i doživjeli dva poraza (Deportivo i Valencia) u kratkom razdoblju. No, to ne znači da smo zaboravili igrati nogomet. Neke stvari ćemo u sljedećim nastupima trebati poboljšati, a ja znam kako ćemo to napraviti", samouvjeren je Nijemac.

U medijima su se pojavile i priče o lošem odnosu između trenera i glavnih zvijezda Reala. Schuster negira takve navode: "Možda ja izvana izgledam kao 'hladna' i zatvorena osoba, ali nemam nikakvih problema sa svojim igračima. Takve priče pojave se uvijek kada momčad gubi, a mi ćemo ih najbolje demantirati osvajanjem naslova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!