Rukomet

Tri koraka do OI

Ivana Strahija • petak, 28.03.2008.

Hrvatska je ženska reprezentativna vrsta na svega korak od kvalifikacija za najvažnije natjecanje u životu svakog sportaša. Iz tabora reprezentacije javljaju kako smatraju da će dvije pobjede, protiv Kube i Švedske, biti dovoljne za plasman na Olimpijske igre.

U posljednji su tren naše rukometašice dobile premještaj iz Rumunjske u Njemačku, pa će vizu za Peking vaditi u Leipzigu, i to protiv domaćih, Kube i Švedske. Zanimljivo je međutim da smo još u siječnju, tijekom razgovora s Željkom Kavranom, pričali o Njemačkoj kao destinaciji naših za olimpijske kvalifikacije, a tom je prilikom predsjednik HRS-a rekao: „Mislim da je Njemačka za nas ipak najbolji izbor. Kao prvo, s Švedskom se znamo, i s njima možemo igrati, možemo ih i pobijediti. S domaćim će rukometašicama sve biti moguće, no najvažnije je da ćemo imati potporu s tribina, jer u Njemačkoj živi i radi mnogo naših ljudi.“

28.03.
17:30 CRO - CUB
19:30 GER - SWE

29.03.
13:30 SWE - CUB
15:40 GER - CRO

30.03.
13:00 SWE - CRO
15:10 CUB - GER

Boje Hrvatske u Njemačkoj će braniti Jelčić, Križanac, Zeljko, Pušić, Zebić, Golubić, Gaće, Palčić, Tatari, Kožnjak, Lovrić, Starček, Pasičnik, Penezić, Franić i Horvat, pošto Arslanagić, na žalost mnogih ljubitelja rukometa, nije ni bila uvrštena u Šojatov izbor zbog ozljeda, a s popisa je otpala i Papak.

Odmah na otvorenju kvalifikacija Hrvatska će zaigrati s nepoznanicom za sve, reprezentacijom Kube, protiv koje će morati ući vrlo oprezno, no punim angažmanom, kako se ne bi ponovilo prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Sljedeća je prepreka Hrvatskoj favorizirana Njemačka, koja premda iz godine u godinu bilježi respektabilne rezultate, previše ovisi o individualnoj kvaliteti zvijezda reprezentacije. Naše će djevojke, ukoliko pronađu rješenje za recimo Jurack, imati dobru šansu.

Posljednji će duel naše odigrati s Švedskom, koju poznajemo vrlo dobro, pošto smo sa Šveđankama odigrali u kratkom vremenu tri susreta.

Napomenimo još da dvije reprezentacije iz skupine odlaze na OI u Peking.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!