Nogomet

Soldo: "Vidjet ćemo u subotu"

Vedran Attias • petak, 28.03.2008.

Varteks je ove sezone dva puta pobijedio Modre, a slavlje Varaždinaca u Maksimiru sigurno još uvijek boli trenera Soldu. Iako Dinamo ima ogromnu prednost u prvenstvu, Varteks sigurno nije momčad kojoj Modri žele ostaviti (još) bodova...

Trener Dinama ne krije ambicije Modrih u Varaždinu: "Varteks je ekipa koja nas je iznenadila u Maksimiru na samom startu prvenstva i ta utakmica ih je dignula jer su nakon gostovanja u Maksimiru napravili dobre rezultate i prikazali dobar nogomet. Što se nas tiče, mi smo nakon te utakmice posložili neke stvari u ekipi i u Varaždin idemo po pobjedu."

Na poruke iz Varaždina kako imaju igru za Dinamo, kratko je rekao: "Vidjet ćemo u subotu." Modri igrači ovaj su tjedan bili s reprezentacijama pa posebnih sastanaka o utakmici nije bilo: "Nedostajali su reprezentativci koji su se vratili tek jučer tako da nismo stigli ozbiljnije popričati o utakmici. Posljedica reprezentativnih obaveza nema i svi su se vratili zdravi." Bod u Varaždinu Soldu, naravno, ne bi zadovoljio: "Uopće ne razmišljam na takav način - u svakoj utakmici idemo na pobjedu te ćemo tako ići i sutra."

Što se tiče sastava u Varaždinu, upitan je nastup Igora Bišćana koji vuče ozljedu još od Šibenika. O njegovom nastupu ovisi i uvrštavanja juniora u sastav za Varaždin; ako Bišćan bude spreman onda ide on, a ako ne bude - u Varaždin putuju Barbarić ili Antolić. Na lijevom beku će sigurno igrati Čale jer je Carlos i dalje ozlijeđen.

Povratnik Vugrinec, koji je odradio 90 minuta preko tjedna u Glini, neće konkurirati za sastav. Zanimljiv potez napravio je Soldo u Glini uvrštavanjem Sammira na zadnjeg veznog, a poziciju mladom Brazilcu planira i dalje mijenjati: "On je igrač koji zna igrati nogomet, ima odličnu duel igru i ja ću pokušavati njega stavljati na više pozicija - desno, lijevo pa i na zadnjeg veznog."

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Još jedan igrač čiju poziciju trener Dinama još "traži" je Igor Bišćan: "Igora još uvijek gledam kao stopera, no zanima me kako igra zadnjeg veznog pa sam ga htio isprobati u paru s Vrdoljakom i u paru s Vukojevićem, no, nažalost, protiv Šibenika je vrlo rano morao van zbog ozljede."

Soldo je i Modrića htio isprobati na više pozicija, no pitanje je hoće li stići: "Luka je sam izrazio želju da ode na ljeto i tu nema ništa novoga, tako da ne vjerujem kako ću ga stići isprobati na zadnjem veznom."

Dinamo je, do ove sezone, vrlo rado igrao s Varaždincima. Naime, od 2002. do ove sezone Modri su, u prvenstvu, devet puta gostovali u Varaždinu i čak osam puta nosili tri boda u Zagreb, a samo jednom, 2004., momčadi su podijelile bodove. Ove sezone sve se promijenilo - Varteks je u 9. kolu slavio 4:3 u Varaždinu i tako prekinuo nevjerojatan niz pobjeda koji je imao, tada Ivankovićev, Dinamo. Prije nešto više od mjesec dana, u prvom kolu nastavka prvenstva, Varteks je slavio i u Maksimiru i tako maksimalno moguće zagorčao novom treneru Soldi debi. Varteks je tako ove sezone dva puta slavio protiv, uvjerljivo prvog, Dinama i sigurno je kako će u treći susret Modri ući maksimalno angažirano i nadati se u - treću sreću.

T-Com HNL, 26. kolo: Varteks - Dinamo 20.05

Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Mikulić, Čale - Guela, Vrdoljak, Vukojević, Modrić - Tadić, Balaban

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!