Nogomet

Sjećanje na Stanove

Petar Plevnik, Sanja Čalić • petak, 28.03.2008.

Nakon podjele bodova s Osijekom u prethodnom kolu Zadranima bi, nakon tri kola bez poraza u drugom dijelu prvenstva, ostvarena pobjeda nad Cibalijom bila od iznimnog značaja, i to ne samo zbog bodova kojima bi podebljali svoj konto, već i zbog sigurnosti uoči utakmica i težih protivnika koji im slijede. S druge strane, Vinkovčani se rado sjećaju posljednjeg gostovanja u Stanovima, budući da od onda na gostujućim terenima ne znaju za ništa osim poraza...

Iako su protiv Osijeka u prethodnom kolu stvorili mnogo više prilika, Zadrani su uspjeli konkretizirati samo jednu, koja je vrijedila boda, što pobjedi nad Cibaliom, kako ističe trener zadarske momčadi Dalibor Zebić, u subotnjem susretu daje još veći značaj: "Moramo ostvariti ta tri boda zbog sigurnosti u koju treba ući jer poslije igramo s prva četiri na tablici i sigurno je da nećemo biti favoriti kao u sutrašnjoj utakmici."

Unatoč podjeli bodova u posljednjem srazu Zadra i Cibalie na Stanovima, zadarski strateg, koji će susret ponovno morati gledati s tribina, smatra da će stvari na terenu ovog puta ipak izgledati ponešto drukčije: "Mislim da će sutra biti drukčija utakmica, da ćemo biti oprezniji, ali i da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo i koji će stvoriti više šansi, a samim time nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Premda smo protiv Osijeka imali više šansi, nismo pobijedili, ali mislim da će nas to još više motivirati da pobijedimo i ostvarimo ta važna tri boda."

Budući da ih ne more brige s ozljedama i kartonima, Zadrani će na svoj travnjak ponovno istrčati u najjačem sastavu, i to u formaciji s jednim isturenim napadačem, svojim najboljim strijelcem Želimirom Terkešom koji će zasigurno u ovom susretu pokušati održati sam vrh ljestvice strijelaca.

Vinkovčani su u Zadar otputovali u ne baš najboljem raspoloženju. Nakon što su prošle subote na domaćem terenu propustili svladati Zagreb, pogled na ljestvicu za Cibaliju više nije tako ugodan, posebice nakon pobjede pretposljednjeg Intera nad Rijekom, koji se Vinkovčanima približio na svega tri boda. Svjesni svega navedenog, u redovima Cibalije riješeni su dati sve od sebe kako bi se s gostovanja napokon vratili barem s bodom.

Naime, nogometaši Cibalije u proljetna su tri gostovanja doživili tri poraza, uz katastrofalnu gol razliku 2:10, a zadnji put su se neporaženi u Vinkovce vratili još krajem studenog. Malo ohrabranje pred gostovanje u Zadru svakako je podatak da je posljednje gostovanje Vinkovčana na kojem su ostali neporaženi bili upravo u Stanovima, 10. studenog prošle godine, kada je ogled sa Zadrom završio 1:1.

Protiv takvog raspleta Vinkovčani ni ovaj put ne bi imali ništa protiv, a u ostvarivanju te misije Srećku Lušiću neće moći računati na kapetana Borisa Leutara te Antu Zoru, kao ni na iskusnog Ivana Maroslavca. Glavna uzdanica Cibalije i ovaj će put biti Željko Malčić, no puno više problema vinkovačkom je sastavu u posljednjim susretima zadavao posljednji red, koji će u Zadru morati biti na puno višem stupnju žele li bod(ovi) put Bosuta.

Iako je Zadar u ovom trenutku bodovno u boljem položaju od Cibalie koja je u posljednja tri kola upisala tek bod, omjer međusobnih dvoboja na Stanovima ne ukazuje na momčad koja bi, ako je sudeći prema tradiciji, trebala biti favorit. Naime, u 11 susreta odigranih u Zadru, domaća je momčad, isto kao i Cibalia, upisala četiri pobjede, dok su tri susreta, među kojima i onaj posljednji, završila bez pobjednika.

T – Com, 1. HNL, 26. kolo: Zadar – Cibalia 15 h

Zadar: Subašić – Milin, Parmaković, Puljić, Balašković - Bilaver, Ćustić, Surać, Tomasov, Župan - Terkeš.

Cibalia: Burcsa - Radas, Matić, Mešić, Medvid - Radotić, Žgela, Husić, Bagarić - Dodik, Malčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!