Nogomet

Runje na klupi ostao bez trofeja

Maja Giljanović • subota, 29.03.2008.

Lens hrvatskog reprezentativca Vedrana Runje u trećoj je minuti sudačke nadoknade vremena ostao bez prigode prvim trofejom sezone barem nakratko razveseliti navijače prije završnih osam kola u kojima im slijedi grčevita borba za opstanak...

Trećim Coupe de la ligue naslovom se, naime, okitio ove tmurne sezone još tragičniji PSG, a na krcatom je Stade de Franceu Runjin Sang et Or dopratilo 280 autobusa s preko 30.000 navijača Papinove trenutno sedamnaestoplasirane momčadi Le Championnata.

Trener RCL-a, inače, nekadašnjeg hajdukovca unatoč molbi izborniku Slavenu Biliću da stasitog Sinjanina oslobodi reprezentativne obveze u Glasgowu ove srijede nije po ustaljenom običaju uvrstio u momčad: među vratnice je stao 33-godišnji Ronan Le Crom.

U pariški spektakl, a skakali su primjerice padobranci i početni je udarac pred 79.000 gledatelja izveo nekadašnji francuski reprezentativac, svjetski prvak 1998. Marcel Desailly, jedanaestorica Paul Le Guena (u igračkim danima osvajača redom Kupa triput, Liga-kupa dvaput i Kupa pobjednika kupova 1996.) je ušla s tradicijom na svojoj strani - PSG je od 1982. osvojio devet od ukupno 12 igranih finala, a posljednji su put slavili u pravom Kupu protiv Marseillea 2006. dok je Lens s druge strane ušao s gubitničkim skorom - na poraženoj se strani nalazio dosad triput 1948., '75. i '98., a slavio 1999. protiv Metza.

Osam kola prije konca prvenstva ispod crte, PSG je od prve krenuo žustro: u 6. minuti u posljednji je tren ispred Paulete intervenirao Coulibaly, a Lensove je igrače čini se podosta poljuljala povreda mladog Remyja koji je u 13. minuti u suzama napustio travnjak jer Parižani njihovu trenutačnu konfuziju koriste poput kobaca i prelaze u vodstvo pet minuta kasnije zahvaljujući imaginaciji svog kapetana: Pauleta, naime, loba Le Croma.

U drugom dijelu Ceara čisti udarac glavom Maoulide u 47. minuti, ali poravnanje stiže u 52. preko Carrierea koji nakon duplog pasa s Maoulidom od stative posprema u Landreauovu mrežu. U 70., pak, minuti stativa spašava nekadašnjeg Kanarinca nakon udarca Monterrubija, a nakon Le Cromove obrane Dianeovog udarca u 84. minuti izgledalo je da nam ne ginu produžeci.

U drugoj minuti sudačke nadoknade, međutim, sudac Duhamel povlačenje Racingovog kapetana Hiltona sankcionira najstrožom kaznom, a odgovornost preuzima 26-godišnji Bernard Mendy ove sezone inače bez ijednog gola u prvenstvu i u 93. minuti u doslovce zadnjoj akciji utakmice odvodi PSG put Europe sljedeće sezone. Drugoligaš u Kupu UEFA?...

Coupe de la ligue, finale:
PSG - Lens 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!