Rukomet

Svi bi na Olimpijske igre

Goran Markuš • nedjelja, 30.03.2008.

Svi znamo da se naše djevojke bore za odlazak na Olimpijske igre, no one nisu jedine u ovakvim problemima. Naime, na dva jednaka turnira u Bukureštu i Nimesu još se osam ekipa bori za odlazak u Peking, no nažalost ostala su još samo četiri slobodna mjesta…

Nakon prva dva kola u rumunjskom Bukureštu domaće igračice uvjerljivo su stigle do dvije pobjede dok će reprezentacije Japana i Mađarske u sutrašnjem međusobnom sukobu tražiti dva boda i kartu za nadolazeće Olimpijske igre u Pekingu.

Iako su na prvi pogled Mađarke veliki favoriti u ovom susretu reprezentacija Japana je predvođena Mineko Hirai današnjom velikom pobjedom protiv Poljakinja svima dala do znanja kako neće olako odustati od putovanja u susjednu Kinu.

I dok je na kvalifikacijama u Njemačkoj i Rumunjskoj ostalo po jedno slobodno mjesto u Nimesu se čak tri ekipe nadaju uspješnom kvalificiranju na Olimpijske igre. Ako ipak nešto realnije sagledamo situaciju teško je očekivati od reprezentacije Konga da iznenadi domaće igračice u sutrašnjem susretu i tako im oduzme pravo nastupa u Pekingu.

Osim današnjeg iznenađenja igračica Konga protiv reprezentacije Obale Bjelokosti još smo veći šok doživjeli nakon izjednačenog rezultata u susretu Francuskinja i Korejanki. Ova pobjeda će reprezentaciji Južne Koreje najvjerojatnije donijeti prolazak kvalifikacija pošto je teško očekivati još dva iznenađenja u sutrašnjim utakmicama.

Bukurešt, drugi krug:
Japan – Poljska 29:27 (14:8)
Rumunjska – Mađarska 31:29 (17:13)

Nimes, drugi krug:
Obala Bjelokosti - Kongo 26:27 (13:12)
Francuska – Južna Koreja 25:25 (13:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!