Košarka

Sjajni Tomas MVP kola

Kristian Hohnjec • nedjelja, 30.03.2008.

Marko Tomas odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere. Njegovih 25 koševa donijelo je Fuenlabradi za ostanak krucijalnu pobjedu kod Granade, a valorizacija našeg reprezentativca (37) najbolja je u ovom kolu. Veliku ulogu u slavlju Menorce odigrao je Mario Stojić...

Fantastični Marko Tomas obilježio je susret Granade i Fuenlabrade, ekipa koje se grčevito bore za ostanak u elitnom razredu. Gosti su na kraju slavili 86:82, a hrvatski reprezentativac utakmicu je okončao s 25 poena uz četiri skoka, tri asistencije, dvije ukradene lopte i izvrsnu realizaciju (6/9 za 2, 2/3 za tri, 7/7 slobodna), što mu je donijelo najveću valorizaciju (37) u 28. kolu.

Nominalno najzanimljiviji podnevni susret trebao je biti onaj Bilbaa i Unicaje. Utakmica je bila vrlo neizvjesna do posljednje tri minute, kada je stvar u svoje ruke preuzeo Marcelo Huertas (22 poena) i riješio pitanje pobjednika. Završilo je 79:62. Banić (33 minute, sedam poena, šest skokova) i Pašalić (18 minuta, devet koševa, tri skoka) igrali su solidno za domaćina, dok je Davor Kus (14 minuta, tri poena, skok, dvije izgubljene lopte) za Malažane odigrao nešto lošije.

Nakon što su prošle sezone tek u samoj završnici uspjeli izboriti ostanak, ove godine Menorca ipak ne bi trebala imati tolikih problema. Na domaćem parketu pobijedili su Murciju 87:79. Mario Stojić sa 17 koševa (5/14 šut) bio je najbolji strijelac u pobjedničkim redovima, a na parket se uspješno vratio i Marino Baždarić (18 minuta, osam poena, dva skoka).

Pamesa je u Valenciji pobijedila Valladolid 83:67. Najzapaženiji pojedinac s 26 koševa bio je Ruben Douglas, a Stanko Barać (11 minuta, dva poena, skok, dvije ukradene lopte, tri izgubljene, dvije blokade) dobio je sada već uobičajenih desetak minuta.

Velimir Perasović i dalje vodi bitku kako spasiti Estudiantes od propadanja u drugu ligu. U utakmici velikih brojki svladali su Cajasol 103:91, ali i dalje ostaju jednu pobjedu udaljeni od zone spasa. Studenti su imali čak šestoricu s 13 ili više poena, a najviše - 19 zabio je Larry Lewis.

ACB, 28. kolo: Estudiantes - Cajasol 103:91; Menorca - Murcia 87:79; Bilbao - Unicaja 79:67; Pamesa - Valladolid 83:67; Granada - Fuenlabrada 82:86; Manresa - Joventut 83:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!