Rukomet

Poznate sudionice Olimpijskih igara

Goran Markuš • ponedjeljak, 31.03.2008.

Nakon održavanja finalnih kvalifikacijskih susreta uz već osiguran prolazak Njemica i Rumunjki svoje karte za nadolazeće Olimpijske igre očekivano su dohvatile i Francuskinje, Korejke, Mađarke te na našu veliku žalost i djevojke iz Švedske…

Grit Jurack je predvodila Njemice u još jednoj velikoj pobjedi nad slabašnom Kubom koja uz prikazanu igru i katastrofalan postotak šuta nije imala nikakve realne šanse za ostvarenje nekog iznenađenja. Ovom odličnom predstavom domaće igračice su samo potvrdile očekivanu dominaciju u skupini i svima poručile da se od njih mogu očekivati odlične igre i u Pekingu.

Na turniru u Bukureštu Rumunjke su minimalnom pobjedom osigurale prvo mjesto ispred drugoplasiranih Mađarki koje su sigurnom pobjedom protiv ekipe iz Japana zasluženo uzele svoju kartu za nadolazeće Olimpijske igre.

Iako je Shio Fuji sa deset pogodaka vukla svoju ekipu, raspoložene Orsolya Verten (9 pogodaka) i Timea Toth (8 pogodaka) ništa nisu prepustile slučaju i kvalitetnom igrom u napadu sredinom drugog poluvremena neuhvatljivo su pobjegle pred iznenađenim predstavnicama Japana.

Kao što se i očekivalo na turniru u francuskom Nimesu domaće igračice su sigurnom pobjedom nad Kongom osigurale svoj odlazak u Peking. Ništa teži posao nisu imale ni Korejke koje su predvođene odličnom Sunhee Woo (10 pogodaka) stigle do druge pobjede na turniru protiv slabašne ekipe iz Obale Bjelokosti.

Kvalifikacije za OI, Leipzig, treće kolo:
Švedska – Hrvatska 24:22 (11:11)
Kuba – Njemačka 21:37 (14:21)

Kvalifikacije za OI, Bukurešt, treće kolo:
Japan – Mađarska 29:39 (14:20)
Poljska – Rumunjska 26:27 (13:16)

Kvalifikacije za OI, Nimes, treće kolo:
Obala Bjelokosti – Južna Koreja 21:38 (9:15)
Kongo – Francuska 19:36 (9:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!