Zimski sportovi

Minnesota sigurna, Vancouver ponovno osmi

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 31.03.2008.

Nedjelja je donijela osam utakmica na rasporedu, a posebna pozornost je bila na Zapadnoj konferenciji gdje već imamo pet sigurnih sudionika doigravanja. Minnesota je osigurala playoff nakon slavlja nad Coloradom, a Vancouver i Nashville nastavljaju svoju borbu za osmu poziciju...

Minnesota je dočekala Colorado i u jednoj neizvjesnoj utakmici izborila pobjedu i osigurala doigravanje drugu godinu zaredom. Nakon prvog perioda golovima Gaborika i Rolstona bilo je 2:0 za domaće. Colorado se vraća u drugom periodu kada preko Fingera i Saleia stižu do izjednačenja. Rješenje stiže u produžetku kada Marian Gaborik drugim pogotkom večeri donosi pobjedu i doigravanje. ˝Nismo nikada sumnjali da ćemo ući u doigravanje. Sada je glavni cilj ostati na prvom mjestu u diviziji˝, izjavio je nakon utakmice kapetan Minnesote Brian Rolston.

Vancouver je kod kuće razbio Calgary sa 6:2 i vratio se na osmo mjesto u konferenciji sa bodom više od Nashvillea i dva od Edmontona. Nakon prvog perioda bilo je 2:2, ali od tada do kraja igrali su samo Canucksi. Legendarni Trever Linden postigao je dva pogotka za Canuckse, a Henrik Sedin je pridodao dvije asistencije i došao do 60. asista u sezoni. Calgary je ponovno igrao čvrstu i grubu utakmicu, a zanimljivo je da su Flamesi imali ček devet isključenja zbog tučnjava i udaranja.

Dallas je i matematički osigurao doigravanje nakon utakmice u Anaheimu gdje su izgubili nakon penala 3:2. Mathieu Schneider je postigao dva pogotka za Duckse u regularnom dijelu, dok su za Starse zabili Mike Modano i Niklas Hagman. Na izvođenju penala precizniju su bili domaćini, a pogodak za pobjedu djelo je Chrisa Kunitza. Anaheim i Dallas drže četvrto i peto mjesto u konferenciji i ako ostanu na tim pozicijama do kraja, te dvije momčadi će se sastati u prvom krugu doigravanja.

Pittsburgh je kod kuće sa 3:1 svladao Rangerse, Sidney Crosby je upisao dvije asistencije. Rangersi priliku za uzvrat imaju već danas kada se te dvije momčadi sastaju u Madison Square Gardenu u New Yorku. San Jose nastavlja sa pobjedama, u slavlju 3:1 protiv Phoenixa, Joe Thornton je postigao dva pogotka, a Chicago je pogotkom Patricka Kanea nakon penala bio bolji od Columbusa.

Buffalo je kod kuće svladao Boston nakon produžetka, junak je bio Andrej Sekera, ali šanse Sabresa za playoff su gotovo nikakve. Nashville je prepustio osmo mjesto Vancouveru nakon poraza u produžetku od Detroita, Johan Franzen je ponovno zabio za Red Wingse.

NHL, rezultati: Pittsburgh – NY Rangers 3:1, Detroit – Nashville 1:0 (OT), Minnesota – Colorado 3:2 (OT), Buffalo – Boston 2:1 (OT), Chicago – Columbus 5:4 (SO), Anaheim – Dallas 3:2 (SO), San Jose – Phoenix 3:1, Vancouver – Calgary 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!