Tenis

Neizvjesnost nestala, Karlović dolazi

Ivor Krapac • ponedjeljak, 31.03.2008.

Nakon poziva Gorana Prpića da se nađe u reprezentaciji za dubrovački susret s Talijanima u Davis Cupu, nekoliko dana čekalo se na odgovor Ive Karlovića hoće li se doista i vratiti "pod zastavu" za ovaj ogled. Odgovor je stigao iz Miamija - i potvrdan je...

Prvi hrvatski "reket" na aktualnoj Entry ljestvici je u izjavi za Večernji list potvrdio da stoji iza ranije poslane poruke da je ponovno na raspolaganju Davis Cup reprezentaciji.

Susret s Talijanima u drugom kolu prve skupine Euroafričke zone, koji je na rasporedu 11. - 13. travnja, će, tako, označiti Karlovićev reprezentativni povratak. Posljednji put je u Davis Cupu bio član momčadi u prosincu 2005. u velikom finalu u Bratislavi, dok je zadnji puta zaigrao ranije iste godine u splitskom polufinalu protiv Rusa, uz poraz od 6:4 i 6:4 protiv Dmitrija Tursunova u rezultatski nevažnom meču, nakon što je Hrvatska već osigurala ukupnu pobjedu.

U međuvremenu je Karlović poželio drugačiju raspodjelu novaca koje reprezentativci dobivaju za nastup u Davis Cupu, tražeći da prvi i drugi igrač reprezentacije u tom segmentu više nemaju prednost koja je i dalje na snazi. No, u ovom slučaju odstupio je od tog zahtjeva i time ispunio uvjet da zaigra na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Uz Karlovića, za susret s Talijanima Prpić je pozvao i Marina Čilića, Marija Ančića i Roka Karanušića, dok je kao rezerva i trening-partner u sastavu i Lovro Zovko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!