Nogomet

Kranjčar uspoređuje Bilića i Redknappa

Maja Giljanović • četvrtak, 03.04.2008.

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar čije su izvrsne partije u Portsmouthovom dresu kao i predstava na Wembelyju protiv Engleza zaludile Otok ususret je povratka na mjesto zločina - Pompey, naime, polufinale FA Kupa igra upravo na Wembleyju - povukao paralelu između Harry Redknappa i našeg izbornika Slavena Bilića...

Kranjčar je za svoje igre nakon godinu dana prilagodbe Premiershipu od dolaska iz Hajduka u ljeto 2006. kreditirao upravo Redknappa za kojeg kaže: "Njegov odnos s igračima odnosno način na koji vas hrabri, podržava i kad niste svoji te potiče na maksimum imao je nemjerljiv doprinos u mojim ovosezonskim nastupima".

U tom ga je smislu usporedio s Bilićem također naglasivši: "Pitate li mog izbornika, reći će vam da je Harry bio jedan od trenera koji je utjecao na njegov razvoj, ali Bilić je svoj čovjek i ima svoj vlastiti put. Obojica su, međutim, imala obola u mom razvoju, profesionalnom i osobnom".

"Ovome sam težio: doći u Englesku, boriti se za trofeje u klubu, a s druge strane izboriti Euro s reprezentacijom - ostvarenje je mojih snova", dodao je Kranjčar.

Trenutno šestoplasiranu momčad ove subote na Wembleyju, pak, očekuje polufinale protiv West Bromwich Albiona u kojem Redknappovi igrači slove kao favorit osobito nakon eliminacije Manchestera u četvrtfinalu i to na njegovom Old Traffordu: "Harry je ključ naših uspjeha. U ovom smo trenutku puni samopouzdanja i vjerujem da nećemo razočarati - njega, navijače ni sami sebe".

S druge strane velški reprezentativac Richard Duffy koji je u četiri godine na Fratton Parku startao u samo dvije prvenstvene utakmice, pokupio je kovčege i otputio se u Coventry: "Od prvog dana kad sam stigao trener me nije obadavao i krajnje je vrijeme da odem nekamo i igram. Nema, međutim, zamjerki i svima, suigračima i Redknappu, želim svu sreću u Kupu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!