Nogomet

Almunia u Arsenalu do kraja karijere

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 03.04.2008.

Manuel Almunia potpisao je novi višegodišnji ugovor s Arsenalom. Zanimljivo je da nisu objavljeni uvjeti ugovora (ni financijski ni vremenski). Tek je španjolski vratar napomenuo da mu je to vjerojatno posljednji ugovor u karijeri.

Almunia je 2004. godine iz Celte stigao u redove londonskog kluba. Poslije tri godine većinom provedenih na klupi, ove sezone je, nakon što je dobio priliku zbog čestih grešaka Jensa Lehmanna izborio jedinicu Arsenala: "U nogometu život vam se može promijeniti u sekundi. Na početku sezone nisam bio u prvom planu, ali sam se izborio za status i sada uživam u najboljim danima karijere."

Novi ugovor potvrda je kvalitete i vjere Arsenalovih stručnjaka u 30-godišnjeg Španjolca: "U Arsenalu sam jako sretan. Imam sve što mi je potrebno za potpuni životni užitak te ovdje namjeravam ostati još jako dugo. Vjerojatno do kraja nogometne karijere."

Koliko ga se Engleska dojmila, Almunia je pokazao i početkom godine kada je otvoreno rekao da je, pošto još nije dobio priliku nastupiti za Furiju, spreman prihvatiti eventualni poziv engleskog izbornika (pravo na englesko državljanstvo steći će ove godine). No, kako Capello do sada nije spominjao takvu mogućnost, za vjerovati je da će Almunijino otočko iskustvo ostati tek na klupskom planu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!