Nogomet

Klasnić protiv Šimunića

Petar Plevnik • petak, 04.04.2008.

Kao preslikana, iz kola u kolo ponavlja se ista priča u Bundesligi; unatoč neuvjerljivim igrama Bayern i dalje uspješno održava prednost pred konkurentima u utrci za naslov, a po svemu sudeći tako će i ostati nakon 27. kola. Nama će najzanimljivi biti dvoboj Herthe i Werdera, u kojem bi izravno snage mogli odmjeriti Josip Šimunić i Ivan Klasnić...

Uzbuđenja 27. kola počet će već u petak, kada je u Duisburgu na rasporedu derbi začelja između istoimenog domaćina i Energieja. Obje momčadi u susret ulaze osokoljene prošlotjednim pobjedama, od kojih je posebno odjeknula ona Duisburga u Bremenu. No, usprkos tome Zebre su još uvijek bod kratke za 15. mjestom koje donosi spas, a koje drži upravo momčad iz Cottbusa. U sastavu gostiju od prve minute bi trebali istrčati Mario Cvitanović i Stiven Rivić, dok će Kristijan Ipša, baš kao i Bojan Vručina kod Duisburga svoju prigodu čekati s klupe.

Uz situaciju na dnu ljestice, najviše je zanimljivosti u borbi za dva preostala mjesta u Ligi prvaka, za koje konkurira šest-sedam momčadi. Jedna od onih koja bi se nakon ovog vikenda definitivno mogla uključiti/ispasti iz te utrke je Stuttgart, koji na domaćem terenu dočekuje drugoplasirani HSV. Aktualni prvaci neporaženi su u sedam posljednjih susreta, dok su gosti iz Hamburga remizirali u posljednja dva susreta, a uz to protiv Stuttgarta ne mogu računati na Olića (ozljeda), Jarolima i Mathijsena (kartoni). Veliki udarac za Švabe je izostanak najboljeg strijelca Gomeza zbog ozljede, ne usprkos tome domaćini će pokušati sve ne bi li pobjedom stigli na samo tri boda zaostatka za HSV-om.

U utrku za jedno od mjesta koje vode u Ligu prvaka, što posrtajima konkurenata, što s 10 bodova u posljednje četiri utakmice, vratio se Schalke, koji će protiv ugrožene Hanse na domaćem terenu imati prigodu za nastavak pozitivnog niza, dok je u sasvim drugačijem raspoloženju Werder. Momčad iz Bremena četiri je kola bez pobjede i želi li očuvati izglede da i dogodine igra u Ligi prvaka mora kod Herthe, koja je također četiri kola bez pobjede, vijati pobjedu. Nakon odrađene kazne zbog kartona u sastav domaćina vraća se Joey Šimunić, dok bi Ivan Klasnić ponovno trebao biti u prvih 11 Werdera.

Najmanje izgleda u proboju prema Ligi prvaka ima Eintracht, kojem se u najmanju ruku smiješi igranje u Kupu Uefa. Ovo kolo Eintracht u Frankfurtu dočekuje Nürnberg i bit će zanimljivo vidjeti kako se momčad Friedhelma Funkela nosi s ulogom izrazitog favorita, budući da posljednjeplasirani gosti za pobjedu ne znaju punih 10 kola, dok bi pobjeda domaćine gurnula među pozicije kojae vode u Europu.

Europskoj perspektivi nadaju se i u Wolfsburgu, za što će im u subotu biti potrebna pobjeda protiv gostiju iz Hannovera, dok je Arminiji nakon ohrabrujućeg boda u Hamburgu primaran zadatak na domaćem terenu svladati Karlsruhe i tako nakon 10 susreta bez pobjede konačno upisati trobod, koji bi ih maknuo iz zone najugroženijih.

Nedjelja će pak donijeti gostovanje Bochuma u Münchenu, gdje bi, unatoč ne odveć uvjerljivim igrama Bavaraca, sve osim pobjede domaćina bilo veliko iznenađenje, te sraz Borussije i Bayera. Žuto-crni iz Dortmunda već su pet susreta bez pobjede, dok su Apotekari nakon dva poraza u Bundesligi u četvrtak teško stradali od Zenita u Kupu Uefe. Nakon nekoliko susret izbivanja u redove Borussije trebao bi se vratiti Robert Kovač, dok će Mladen Petrić po običaju biti glavna prijetnja gostujućem vrataru.

Petak
Duisburg - Energie

Subota
Schalke - Hansa
Arminia - Karlsruhe
Stuttgart - HSV
Wolfsburg - Hannover
Hertha - Werder
Eintracht - Nürnberg

Nedjelja
Bayern - Bochum
Dortmund - Bayer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!