Tenis

Annacone novi trener Velike Britanije

Ante Jukić • petak, 04.04.2008.

Bivši trener Petea Samprasa i Tima Henmana, Paul Annacone, novi je trener britanske Davis Cup reprezentacije. 45-godišnji Amerikanac će na toj funkciji naslijediti Petera Lundgrena, koji je odstupio zbog obiteljskih razloga…

Tenisači Velike Britanije dobili su novog trenera, s kojim će u rujnu pokušati ponovno izboriti Svjetsku skupinu Davis Cupa. Nakon 18 mjeseci suradnje sa britanskim teniskim savezom, Šveđanin Peter Lundgren odlučio se povući s te funkcije, obrazloživši svoju odluku obiteljskim razlozima. Kapetan reprezentacije, John Lloyd, izrazito se pohvalno izrazio o radu 43-godišnjeg Lundgrena koji je u karijeri, između ostalih, radio i sa Rogerom Federerom te Maratom Safinom.

''Želim zahvaliti Peteru na svom njegovom radu i doprinosu tijekom ovih 18 mjeseci. Trenutno je, ipak, odlučio provoditi više vremena sa svojim bolesnim ocem, i mi tu njegovu odluku poštujemo'', izjavio je Lloyd u razgovoru s novinarima.

Paul Annacone je, pak, ime ponajviše stekao kao trener Petea Samprasa, a radio je i sa Timom Henmanom. Njegov prvi zadatak bit će vraćanje Velike Britanije u Svjetsku skupinu Davis Cupa, nakon što su Britanci u prvom kolu ovogodišnjeg natjecanja izgubili od Argentine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!