Nogomet

Večeras se rješava prva nepoznanica

Maja Giljanović • subota, 05.04.2008.

Sedam kola prije kraja francuski je prvak (stari/novi) sasvim izgledan, ali s obzirom da matematički Bordeaux još uvijek ima šanse dostići Lavove, večeras bi svu (odavno sasvim tanašnu) nadu mogao izgubiti Metz i odgovoriti na prvo pitanje Le Championnata - o novom članu Ligue 2 sljedeće sezone...

Les Grenats, naime, u 32. kolo ulaze s 18 bodova zaostatka za 17., prvim iznad crte PSG-om i u slučaju poraza na Felix Bollaertu kod Lensa našeg reprezentativca Vedrana Runje, bit će to kraj za momčad Yvona Pouliquena. Sang et Or, pak, gori pod petama: ispod su crte i ne pobijede li otpisani Metz, nemaju što ni tražiti među elitom.

Povoljan rasplet večeras prisnažen s tri boda s odgođenog gostovanja u Saint Etienneu (Liga-kup je utakmicu 31. kola odgodio do srijede) Papinovim bi igračima gotovo pa riješio brige oko opstanka.

U uzburkanim su vodama još redom Toulouse, PSG i Strasbourg s tim da Ljubičice koje su početkom sezone igrale Ligu prvaka (Liverpool) na Municipalu ugošćuju nezainteresirani Lorient, friški osvajači Liga-kupa Parižani, pak, idu na noge trećeplasiranom Nancyju, a Strasbourg na svom terenu dočekuje Monaco naših Jerka Leke i Nikole Pokrivača.

Kneževima također ne cvjetaju ruže: od konca siječnja i petog mjesta serijom od 10 utakmica bez pobjede i čak sedam poraza strmoglavili su se na 15. i Le Guenovom PSG-u primjerice bježe samo dva boda.

Puko odrađivanje obveza čeka redom sedmu Nicu i osmi Lille, 12. Caen i 10. Valenciennes, a i 13. Auxerre odnosno 14. Sochaux bi se mogli zadovoljiti nulom s obzirom na rezultate ovih proteklih tjedana kojima su utekli sa samog dna: osobito Gillotovi Les Doubistes koji su još početkom veljače bili praktički od sviju prežaljeni.

Vatre bi naprotiv trebalo biti na gostovanju Bordeauxa kod Rennesa: Lacombeovi Rouge et Noir izvrsnom su serijom dohvatili 14 od mogućih 18 bodova i sa 17. su uspeli na pet mjesto dok su Žirondinci s druge strane dvije zadnje utakmice izgubili (inkasiravši pritom sedam golova), ali žele li održati kakvu-takvu primjesu neizvjesnosti do kraja sezone trebaju im pod mus sva tri boda.

U tom bi slučaju zaostatak za Lyonom smanjili na šest bodova s tim da Perrinove šesterostruke uzastopne prvake sutra očekuje vruće gostovanje na Velodromeu: Marseille će pred svojim navijačima tražiti okruglo deseti domaći trijumf, ali će gost s najboljom bilancom vani (osam pobjeda) biti motiviran osvetiti se za poraz u prvom dijelu sezone.

Nekadašnji je europski prvak, naime, u studenom slavio na Gerlandu (2:1). Marseille, pak, lovi Ligu prvaka Nancyja (tri boda) i srećom po Geretsa da je u prošlom kolu svladan Lorient (2:1) - zaustavljen je, naime, niz od četiri susreta bez pobjede (redom su stradavali od Zenita u Kupu UEFA, Carquefoua (!) u Kupu i Sochauxa na svom terenu u prvenstvu dok su protiv Lensa u međuvremenu iskamčili bod na samom isteku 90.)

Le Championnat, 32. kolo:
Rennes - Bordeaux (17.10)
Saint - Etienne - Le Mans (20)
Nice - Lille
Toulouse - Lorient
Caen - Valenciennes
Auxerre - Sochaux
Strasbourg - Monaco
Lens - Metz
Nancy - PSG (sutra, 18)
Marseille - Lyon (20.55)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!