Nogomet

Kranjčar se vraća na Wembley

Marin Vuković • subota, 05.04.2008.

Niko Kranjčar vratit će se na Wembley još jednom ove sezone u pokušaju osvajanja FA kupa. Pobjedom nad West Bromwich Albionom momčad Portsmoutha izborila je finale i time priliku da se po drugi put u svojoj povijesti okite titulom pobjednika najstarijeg svjetskog kup natjecanja.

Na drugoligaško finale FA kupa ipak ćemo čekati još neko vrijeme. West Bromwich Albion nije uspio svladati Portsmouth i tako prvi put u povijesti ovog natjecanja osigurati finale bez Premierligaša. Portsmouth se u ovom trenutku pokazao jačom momčadi, iako ni West Brom nije bio bez svojih prilika, i nakon dugih 69 godina čekanja ponovno izborio finale kupa. Niko Kranjčar odigrao je još jednu odličnu utakmicu i ponovno bio najbolje ocijenjeni igrač Portsmoutha, u nekoliko je navrata sjajnim dodavanjima pronalazio svoje suigrače.

Prvo poluvrijeme susreta možda je bolje zaboraviti, obje su momčadi ostale dužne svojim navijačima, a možda i donekle impresionirane sjajnom atmosferom na prepunom Wembleyu. Nakon nešto boljeg početka West Bromwicha, kontrolu nad loptom preuzeo je Portsmouth, no pravih prilika gotovo da nije ni bilo.

Utakmica je odlučena u 54. minuti pogotkom Nwankwa Kanua, koji se našao na pravom mjestu i poslao loptu u praznu mrežu nakon što je vratar Dean Kiely sjajno obranio pokušaj Milana Baroša. Trener West Bromwich Albiona Tony Mowbray potom osvježava svoju momčad ne bi li došao do izjednačujućeg pogotka, ali umjesto toga Pompey umalo rješava utakmicu nakon sjajnog prodora Nike Kranjčara i asistencije za Baroša. Češki internacionalac ipak je napravio potez više i Kiely uspijeva spasiti svoju mrežu.

West Brom može žaliti za prilikom Slovenca Roberta Korena koji je efektnim udarcem s 20-ak metara uzdrmao gredu Jamesova gola, no bilo je to najviše što su crno-bijeli uspjeli napraviti. U dinamičnoj završnici Portsmouth je zadržao prednost i proslavio ulazak u veliko finale već spremnim zastavama s natpisom: "Vratit ćemo se 17. svibnja".

FA kup, polufinale, 05.04.2008:
West Bromwich Albion - Portsmouth 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!