Tenis

Vremenske neprilike i poraz

Ivor Krapac • nedjelja, 06.04.2008.

Prvi dan kvalifikacija WTA turnira na zelenoj zemlji Amelia Islanda donio je poraz jedne od dvije hrvatske predstavnice. Mirjana Lučić oprostila se u susretu s Kolumbijkom Catalinom Castano. Na terenu je bila i Karolina Šprem, no to nije trajalo dugo, nalet kiše odgodio je nastavak njenog meča za nedjelju...

Nije se puno toga odigralo u subotu na Floridi. No, među susretima koji su uspjeli biti dovršeni našao se i poraz Mirjane Lučić, koja nije iskoristila pozivnicu za kvalifikacije, niti je imala previše sreće sa ždrijebom. Iskusna, 28-godišnja šestopostavljena Kolumbijka Catalina Castano, 98. tenisačica svijeta, nadjačala ju je u tri seta, uz preokret nakon uvjerljivo izgubljenog prvog. Bilo je 2:6, 6:4 i 6:2.

Karolina Šprem na svom drugom turniru nakon povratka na teren traži bolji rezultat nego nedavno u Miamiju, kad ju je na startu kvalifikacija svladala Galina Voskobojeva. I ovog će puta tražiti prolaz protiv ruske protivnice, 20-godišnje devetopostavljene Olge Pučkove (107.), a taj dvoboj prekinut je zbog vremenskih neprilika nakon samo tri gema, pri Karolininom vodstvu od 2:1.

Šprem i Pučkova nastavit će u nedjelju, a pobjednicu će koji sat kasnije čekati i drugo kvalifikacijsko kolo. Protivnica boljoj iz hrvatsko-ruskog ogleda već se zna, bit će to drugopostavljena Amerikanka Julie Ditty (89.), koja je u prvom kolu sa 7:6(5) i 6:3 prošla tenisačicu iz nekih drugih vremena, 37-godišnju Nizozemku Brendu Schultz-McCarthy.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!