Tenis

Roka izbacila ozljeda

Ivor Krapac • nedjelja, 06.04.2008.

Roko Karanušić ipak neće biti u sastavu hrvatske reprezentacije u susretu s Talijanima u drugom kolu prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa. Roka je iz konkurencije za nastup narednog vikenda u Dubrovniku eliminirala ozljeda trbušnog zida, koja ga prati još od PBZ Zagreb Indoorsa...

Podsjetimo, Roko je na zagrebačkom dvoranskom turniru krajem veljače u osmini finala izgubio od Janka Tipsarevića, a u trećem setu tog meča nije mogao servirati kako je želio zbog problema s trbušnim mišićima, koji ga, eto, i dalje prati. Umjesto ozlijeđenog Karanušića, izbornik Goran Prpić pozvao je ljevorukog 26-godišnjeg Riječanina Ivana Cerovića, koji je posljednjih tjedana u solidnoj formi.

Karanušić je prošlog tjedna poželio testirati trenutnu formu igranjem na Challengeru u francuskom St. Brieucu. U prvom nastupu nakon PBZ Zagreb Indoorsa nije mu išlo loše, došao je do polufinala, no očito, ne bez posljedica.

Tri glavna hrvatska aduta u ovom ogledu poznata su otprije. S Ivom Karlovićem, Marinom Čilićem i Marijem Ančićem tražit će se prolaz gostiju iz Italije i odlazak u rujanske kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Talijanski izbornik Corrado Barazzutti u Dubrovnik dovodi Potita Staracea, Andreasa Seppija, Simonea Bolellija i Flavija Cipollu, a posljednji je zamjena za ozlijeđenog Filippa Volandrija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!