Nogomet

Rosicky upitan za Euro

Ante Pažanin • ponedjeljak, 07.04.2008.

Vezni igrač Arsenala i češke reprezentacije Tomaš Rosicky završio je zbog ozljede sezonu što se londonske momčadi tiče, a vrlo je upitan i njegov nastup na Europskom prvenstvu...

Osim što se nalaze šest bodova iza vodećeg Manchester Uniteda, čime su njihove šanse za osvajanje titule engleskog prvaka minimalne, nogometaše Arsenala pogodila je još jedna teška vijest. Jedan od najvažnijih igrača Topnika Tomaš Rosicky definitivno se neće vraćati na teren do kraja sezone u Engleskoj, a pod znakom upitnika je i nastup češkog veznjaka na Euru. Rosicky je van terena još od siječnja kada je na utakmici FA Kupa s Newcastleom pretrpio ozljedu koljena.

Liječnik češke nacionalne momčadi Petr Krejci priznaje da je situacija za Rosickog ozbiljna i veliko je pitanje hoće li veznjak voditi Češku u Austriji i Švicarskoj: "Moguće je da problem nestane za dva tjedna, ali se može i produžiti još tri mjeseca. Obzirom da pauzira već dva mjeseca, u nezgodnoj smo situaciji. Karel Bruckner je isto tako jako zabrinut. Tomaš je vrlo važan igrač za nas i njegov izostanak bi bio veliki gubitak. Sada može trčati i vježbati, no kada to radi malo dulje osjeti bol. Tek mora nastaviti s punim treningom i nismo spremni riskirati prije Eura. Definitivno se neće vraćati u Premier ligi i njegov prioritet sada je Europsko prvenstvo."

Moguće neigranje Rosickog svakako bi za Češku bilo veliki gubitak i udarac. Isto tako, u tom slučaju teško bi se i utjecajni Pavel Nedved još jednom odlučio za povratak u reprezentaciju što je već jednom učinio, prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!