Ostali sportovi

Croatija uvjerljiva i u Dubrovniku

Ivana Jurica • ponedjeljak, 07.04.2008.

I nakon drugog kola Druge boćarske lige, skupine Jug, boćari šibenske Croatije ostali su na stopostotnom učinkom. Iz Dubrovnika su se vratili s punim plijenom, u potpunosti su nadigrali domaću HVIDRU Gromaču i zasluženo slavili rezultatom 17:5...

Prva dva boda Croatiji je donio Marko Skejo tijesnom pobjedom (13:12) nad Androm Miljevićem. Jedina disciplina koja je završila podjelom bodova bili su parovi. Domaći par S. Matković i M. Dundić remizirali su (6:6) s Croatijinim parom R. i D. Markoč. Šibenska trojka – Silov, Miliša, Rupić – s minimalnih 6:5 bila je bolja od domaćina – M. Batinić, H. Matić, S. Batinić (D. Kriste). I disciplina bližanje i izbijanje u krug pripala je Croatiji, jer Šime Prtenjača je s 19:15 nadigrao Antu Mrkonjića.

Prvu pobjedu Dubrovčani su ostvarili u disciplini brzinsko izbijanje, gdje je A. Mrkonjić bio bolji od Zlatka Celića s 31:26. Sljedeće četiri discipline ponovno su pripale Šibenčanima, nakon čega je već bilo izvjesno tko će se radovati pobjedi. U preciznom izbijanju Prtenjača je s 19:12 bio bolji od A. Miljevića. Skejo i R. Markoč u štafeti su s 36:31 bili bolji od S. Matkovića i A. Mrkonjića. I u pojedinačnoj disciplini Prtenjača je opet bio nepobjediv, S. Batinić nije mogao do bodova (13:3).

Nakon što je prvi susret parova završio bez pobjednika u drugom je Croatija, točnije Skejo i D. Markoč, s 13:9 nadvisio S. Matkovića i N. Musladina. Posljednje dva boda Dubrovčanima je donijela trojka – L. Batinić, M. Dundić, A. Mrkonjić – koja je s 13:6 bila bolja od šibenske trojke Silov-Miliša-Celić. U zadnjoj disciplini, bližanje i izbijanje u krug, R. Markoč pobjedom je zaokružio sjajnu igru svoje ekipe na prvom gostovanju ove sezone. On je 13:6 bio bolji od M. Batinića.

Dva su odigrana kola iza boćara u južnoj skupini Druge lige. Šibenska Croatija je vodeća s dvije pobjede i omjerom 37:7. Stopostotan skor imaju još samo boćari Slivna koji su u prva dva kola imali dvije domaće utakmice. U trećem kolu Croatija ove subote (12. travnja) na domaćem terenu dočekuje Zlatni otok.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!