Tenis

"Karlović nam treba sada i ubuduće"

Ivor Krapac • utorak, 08.04.2008.

Okupljeni u Dubrovniku i mislima okrenuti prema dolazećem vikendu i susretu s Talijanima, hrvatski reprezentativci nalaze se pred prvim korakom željenog povratka u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Goran Prpić zadovoljan je što ima dobru mogućnost izbora, povratak Ive Karlovića dao je Hrvatskoj tri kvalitetna aduta u singlu...

"Istina je da smo lagani favoriti u ovom susretu, ali Talijani uopće nisu bezazlen suparnik. Andreas Seppi je konstantan, Simone Bolelli u posljednje vrijeme igra jako dobro. Kvalitetu moramo potvrditi na igralištu", najavio je optimistični, ali istovremeno i oprezni hrvatski izbornik - dovoljno iskusan i svjestan da Davis Cup uvijek nosi zamke.

Posebna tema u susretu s novinarima uoči vikenda protiv Talijana je, dakako, bio povratnik Ivo Karlović, kojeg Prpić nije zaobišao nakon što se stavio na raspolaganje reprezentaciji: "Karlović je naš najbolje rangirani tenisač koji nam treba i sad i ubuduće. Imali smo strašno puno peha u posljednje vrijeme i bolje da imamo tri igrača koje možemo kombinirati. Njegov povratak je kvaliteta više i daje nadu da možemo izabrati kvalitetnije." Tu su, poredano po trenutnom renkingu, i Marin Čilić i Mario Ančić, također zdravi i spremni, izbornik ima o čemu razmišljati do četvrtka i ždrijeba.

"Osnovni razlog što sam ovdje je da pomognem ekipi, nije u redu da smo u ovom rangu", kazao je, pak, Karlović o svom povratku u reprezentaciju, pa dodao što očekuje u petak, subotu i nedjelju: "Ambicije su jasne - želimo pobijediti, ostalo nas ne zanima. Svi smo u dobroj formi, imamo trojicu igrača koji izborniku daju mogućnost rotacije što sve olakšava."

Marin Čilić, trenutno treći hrvatski reket, ustvrdio je da je pripravan ukoliko Prpić odabere njega: "Svi se dobro osjećamo, treniramo dobro, a Goran Prpić nam dosta pomaže. Nadam se da će i ishod biti dobar.

Mario Ančić, u ovom sastavu tek trećerangirani igrač, ali po ovogodišnjim rezultatima u najboljoj formi, sretan je što je ponovno u reprezentaciji nakon svih prošlogodišnjih muka sa zdravljem - koje su upravo u Davis Cupu i počele, u prvom kolu Svjetske skupine u Njemačkoj. "Drago mi je što sam opet u ekipi, prošlo je dosta vremena otkako sam u Krefeldu bio član momčadi. Dobra smo ekipa, maksimalno smo fokusirani, željni pobjede i želimo na kraju ove godine izboriti plasman u Svjetsku skupinu", bacio je Mario pogled unaprijed prema onom što slijedi.

Kao posljednji pristigli član momčadi, tu je i ljevoruki Riječanin Ivan Cerović, pozvan nakon što je Roko Karanušić otpao zbog ozljede. Dakako, prvenstveno kao rezerva, Karlović, Čilić i Ančić su u prvom planu. "Nadam se da ću pomoći koliko god mogu", kazao je naknadno pozvani Cerović.

Izbornik Prpić dodao je da su igrači u stanju u kakvom ih je želio vidjeti, a glavni problem, barem zasad, predstavljaju uvjeti u dvorani u Gospinom polju: "Treninzima smo zadovoljni, dečki su u dobroj formi. Voljeli bismo da je podloga brža nego što je sad slučaj, no rečeno nam je da će do početka susreta biti baš onakva kakvu smo željeli." Protiv Talijana bi, naravno, bilo dobro do bude najbrža moguća, Karloviću i Ančiću bi to idealno odgovaralo, a ni Čilić se neće pobuniti...

Do petka ima vremena za sve, a potom će najave pasti u drugi plan i pričat će se isključivo na terenu. Tamo će, nadajmo se, hrvatski reprezentativci imati posljednju riječ.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!