Vodeni sportovi

Srce i točka

Hrvoje Vuković • srijeda, 09.04.2008.

Puno su puta ove sezone Mladostaši pokazali da mogu. Isto toliko puta i - da ne mogu. Bez zajedništva, borbe, gutanja vode, Partizan neće pasti. Ozren Bonačić pokazao se kao odlična šok terapija i "žapci" sada imaju sjajnu priliku u svom bazenu izbaciti Beograđane na putu do Final Foura. Dubrovčani su pak odradili više od pola posla, no ime Olympiakos poziva na oprez unatoč plus pet...

Mladost - Partizan

Kvaliteta zagrebačkog sastava nikada zapravo nije bila upitna, no politika dovođenja po šest, sedam, pa i deset novih imena svake godine vodi u slijepu ulicu i to je svima jasno. S klubom koji više naliči autobusnom kolodvoru jasno je da su zajedništvo, prijateljstvo, uigranost zapravo umjetni pojmovi koji u takvoj sredini nemaju plodno tlo. No, trener Bonačić ima magični dodir. Onaj dašak pozitivne energije, koji se očito izgubio na polupraznom plivalištu na Savi. I domaća, treća, protiv Šibenika bila je gostujuća. Danas će ipak biti drugačije. Tražila se karta više. Ej, karta više za Mladost. I dodatne tribine. Je li moguće? Fenomen čest kao propast svijeta. Samo da ne ureknemo planetu. Mladost je izgubila publiku. I to najviše boli. Više od praznih vitrina. No, danas će ipak biti drugačije. Kalendar starih vremena uz pomoć dalmatinskih studenata zaljubljenih u vaterpolo, koji su često bili jedini gosti na Savi iako im srce kuca - daleko od zagrebačkog kluba.

Beograđani su odigrali dosta nervoznu i taktički divlju prvu utakmicu. U Zagrebu bi vrlo lako mogli gledati drugačiju priču. Odlična vijest po nas je izostanak njihovog ponajboljeg igrača Filipa Filipovića koji je zbog nediscipline udaljen iz momčadi, no to može biti samo dodatan poticaj ostalim Partizanovcima. Ekipa zaigra bez opterećenja, drugi šuteri se opuste i ne znaš kako, ali razbiju te, a nisi se ni okrenuo. Bonačićeva formula je jednostavna. Mladostaši znanja imaju, i sad treba odigrati na maksimumu i još tri puta iznad njega. Jedini pristup moguć u ovakvoj utakmici. Ulog je ogroman. A sa 9:9 iz prve utakmice, tko smije reći da nemamo šanse. Srce je danas najvažniji organ. I ono, nešto niže.

Olympiakos - Jug

S daleko manje stresa od Zagrepčana, momčad Juga putuje u Pirej na obranu plus pet protiv Olympiakosa. Grci se nisu predali, iživljavali su se na Panioniosu u finalu Kupa, vraća im se glavna zvijezda Afroudakis, a istekla im je i zabrana korištenja domaćeg bazena zbog prošlogodišnjih nereda na Final Foru te će navijači, ukoliko se napale i povjeruju u prolaz sigurno pomoći domaćinu. Dakle, nije ovo baš dvodnevni izlet za Dubrovčane.

U tom stilu trener Emil Nikolić i priprema momčad, prva i ključna stvar je pripremiti "glavu", a sve ostalo će doći samo po sebi. Jugov strateg želi što dulje napade s izrađenim akcijama za gol i definitivno mu nije cilj samo odugovlačiti i trošiti vrijeme, jer zna da takav pristup vodi u propast. Dubrovčani su unatoč lošoj predstavi Grka u Gružu ipak pokazali da su sveukupno bolja momčad i uistinu bi se domaćinima moralo poklopiti milijun stvari za prolaz. Ako se nešto pita Jugaše, a pita ih se, teško da će se Olyju išta poklopiti osim nove vaterpolske lekcije.

Euroliga, četvrtfinale, uzvratne utakmice, 9.4.2008.:
Mladost - Partizan (9:9, 1.ut.)
Olympiakos - Jug (5:10 1.ut.)
Vasas - Primorac (8:6 1.ut.)
Posillipo - Pro Recco (10:13 1.ut.)

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!