Nogomet

Wenger bijesan, Benitez sretan

Duje Mogić • srijeda, 09.04.2008.

U tri utakmice odigrane u šest dana Liverpool je ugrozio Arsenalovu sezonu a sebi donio treće polufinale u četiri godine. Dok Wenger priznaje da poraz teško pada njemu i njegovoj ekipi, Rafael Benitez je zadovoljan i rezultatom i, naravno, plasmanom...

Benitez je dosta štete učinio Wengeru u manje od tjedan dana. Izbacio je njegovu momčad iz Lige prvaka te mu uništio snove o naslovu engleskog prvaka odigravši 1:1 u prvenstvu. U uzvratu četvrtine finala Lige prvaka Arsenal je imao rezultat za prolaz šest minuta prije kraja, ali nisu uspjeli izdržati pritisak i, prvo iz jedanaesterca a potom iz kontranapada, primili još dva gola i omogućili Kopu da razvije šalove i zapjeva legendarnu himnu.

Nakon Adebayorovog zgoditka za 2:2, klupa Arsenala nije još ni sjela nakon čestitanja, a Kolo Toure je već skrivio jedanaesterac nad Babelom. Trener Topnika ocijenio je ovaj prekršaj sumnjivim: "Mislio sam da je utakmica zaključena pri rezultatu 2:2. Onda se dogodio ovaj sumnjivi penal i počeli smo gubiti koncetraciju. Ovo večeras nije bio penal, vidio sam snimku. Onaj prošli tjedan jest, ali nije dosuđen."

Wenger je ogorčen činjenicom da se nije dosudio jedanaesterac u prvoj utakmici nad Hlebom, a na suprotnoj strani se dosudio zbog sličnog prekršaja: "U dvije utakmice to je teško progutati. Ključne odluke oko penala su išle na našu štetu. Teško je to prihvatiti, igrači u svlačionici su vrlo tužni jer smatraju da se iz tjedna u tjedan događaju greške koje idu protiv njih."

Iako hvali karakter svoje momčadi zbog izjednačenja na 2:2, Francuz je svjestan razloga poraza: "Poraženi smo zbog nedostatka iskustva - radili smo velike greške u obrani. Prvi gol smo primili iz kornera, a u drugom je Torres imao previše prostora. Nedostajalo je zrelosti u pojedinim situacijama."

S druge strane, Benitez je sretan zbog lijepe nogometne večeri koju je priuštio navijačima: "Bila je ovo fantastična utakmica sa šest golova i divna večer za naše navijače. Igrali smo jako dobro." uoči utakmice Španjolac se uzdao u utjecaj Kopa kako na domaće tako i na gostujuće igrače, i ovog puta nije bio razočaran: "Naravno, divna podrška na Anfieldu je veliki faktor. Prvi dio smo odigrali loše, ali smo u drugom dijelu bili puno bolji. Igrači uvijek reagiraju na publiku, i tako je bilo i večeras."

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard nije zadovoljan sa svojim nastupom kojeg je okarakterizirao "najgorim ikad na Anfieldu", ali njegov dobro izvedeni jedanaesterac trasirao je put Redsima u polufinale. "Čuo sam za tu njegovu izjavu, ali ja sam zadovoljan. Realizirao je krucijalni penal kada nam je to bilo vrlo važno, i to je pozitivno od njega", kaže Španjolac.

Liverpool u polufinalu ide na još jednog engleskog predstavnika - Chelsea, koji je izbacio turski Fenerbahče.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!