Rukomet

Čupić put Gorenja

Frane Cvitanić • srijeda, 09.04.2008.

Slovenski klub Gorenje iz Velenja postat će bogatiji za još jednog mladog i talentiranog igrača. Riječ je hrvatskom reprezentativcu Ivanu Čupiću, koji igra na poziciji desnog krila...

Ovaj 21-godišnjak koji je potekao u Metkoviću, koji je žario i palio hrvatskim, ali i europskim parketima, žučno se tada borio za mjesto među prvom sedmorkom, koju je tada predvodio virtuoz Ivano Balić, a posljednjih nekoliko sezona pokazao je svu raskoš svoga talenta i zasluženo zauzeo mjesto u izabranoj vrsti Hrvatske.

Prošlo ljeto stigla je izdašna ponuda iz Španjolske. Klub Octavio Pilotes Posada tada je postao njegov novi dom, a sezona mu je krenula izvrsno, te se klub trenutno nalazi na 11. mjestu Asobal lige i traže mnogo više od gole borbe za život, budući da imaju kvalitetan igrački kadar.

Ovih dana Čupić je pregovarao s čelnicima slovenskog Gorenja i konačno postigao dogovor, na obostrano zadovoljstvo. Dakle, sljedeće tri sezone provest će u bliskom susjedstvu Hrvatske i igrat će u slovenskom prvoligašu, koji je ujedno i ovogodišnji sudionik Lige prvaka, a novom akvizicijom dokazuje kako ima velike ambicije za budućnost.

O svim detaljima pregovora rekao je: "Javili su mi iz kluba da je postignut dogovor i da sam sljedeće tri sezone igrač Gorenja. Bila je sporna odšteta, moji su tražili 140.000 eura, a na kraju su se zadovoljili sa 60.000, koliko će Gorenje platiti za prijevremeni raskid. U klubu su me pokušavali nagovoriti na ostanak, ali sam već ranije rekao da želim igrati u klubu s većim ambicijama koji nastupa u europskim kupovima."

Svojim samouvjerenim nastupima na vrlo visokom nivou oduševio je svekoliku javnost, te se samo čekao trenutak kada će za njega stići unosan ugovor od nekog jačeg europskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!