Tenis

Talijanima podloga dovoljno spora

Ivor Krapac • srijeda, 09.04.2008.

Talijanski reprezentativci spremno su prepustili Hrvatskoj ulogu favorita u dolazećem susretu u drugom kolu prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa. Gostujuća momčad zadovoljna je onime što je zatekla u Dubrovniku, ne samo gostoljubivošću domaćina, već i podlogom u dvorani u Gospinom polju...

Tvrda RukOrt podloga dovoljno je spora da bi, po mišljenju talijanskog izbornika Corrada Barazzuttija, odlično otvarala tenisačima koje je pozvao za ovaj susret. "Trenirali smo dobro, teren je dobar i vidjet ćemo što će se dogoditi", kazao je Barazzutti: "Podloga stvarno nije prebrza i za naše je igrače dobra. Zadovoljni smo, može se igrati s osnovne linije."

Gostujući izbornik je u Dubrovnik doveo Potita Staracea, Andreasa Seppija, Simonea Bolellija i Flavija Cipollu, a na upit o dvojcu kojeg će nominirati za singl, dao je naznačiti da su mu Seppi i Bolelli u prvom planu: "Obojica su dobri na ovakvim podlogama. Seppi je nedavno pobijedio Nadala i Hewitta u Rotterdamu i na igralištu poput ovog je moguće trenutno naš 'broj 1', ali i Bolelli igra dobro." Potvrdio je to i krajem veljače na PBZ Zagreb Indoorsu, kad je došao do polufinala, svladavši na svom putu, između ostalog, i Marina Čilića.

Problem gostujuće reprezentacije je nekoliko trenutno suspendiranih igrača zbog afere s klađenjem, u kojoj su talijanski igrači zasad najžešće nastradali kaznama ATP Toura. Među njima, izbornik Barazzutti je u planovima imao Danielea Braccialija: "Vjerojatno bi bio izbor za parove, ali trenutno je ozlijeđen, pa nije bitno."

Sergio Palmieri, direktor talijanske reprezentacije, ustvrdio je da su iznimno toplo primljeni na jugu Hrvatske: "Vrlo, vrlo smo zadovoljni, što god nam treba, uvijek su nam na usluzi. Gostoljubivost je na najvišoj razini."

Tako će ostati barem do petka, kad će se hrvatski reprezentativci trebati pobrinuti da se gosti osjećaju nešto manje ugodno. Barazzutti je svjestan da ih ne čeka lak posao: "Ovo je za nas vrlo težak susret, Hrvatska je još nedavno bila pobjednik Davis Cupa i čudno je vidjeti ju u drugom rangu. No, mi ćemo naravno pokušati ostvariti što je moguće bolji rezultat. Trenirali smo dobro, teren je dobar i vidjet ćemo što će se dogoditi."

Gostujući izbornik nadat će se da će proći nešto bolje nego na zemljanim terenima Rima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu 2001., kad je na klupi doživio poraz od momčadi predvođene Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem. Barazzutti je uvjeren da ovog puta na raspolaganju ima jači sastav, a hoće li mu to biti dostatno za iznenađenje u Dubrovniku, vidjet ćemo na vikend.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!