Nogomet

"Kranjčar će biti još bolji!"

Tomislav Pacak • srijeda, 09.04.2008.

Iako su pred njim još najvažnije utakmice sezone, finale FA kupa i nastup na Europskom prvenstvu, Niko Kranjčar već sada ovu sezonu može okarakterizirati najboljom u karijeri. Prometnuo se u ključnog čovjeka Portsmoutha, nezamjenjivi je prvotimac, a treneru Redknappu ponestaje superlativa na račun njegove igre...

Ne tako davno bio je "državni neprijatelj broj 1", mnogi su ga proglašavali ponajvećim krivcem za neuspjeh na SP-u u Njemačkoj, a bilo je puno i onih koji su bili spremni potpisati da od najvećeg talenta hrvatskog nogometa od samostalnosti neće biti pravog igrača. Ova je sezona, međutim, Kranjčara potvrdila kao nogometaša, začepio je usta svim kritičarima te se izvrsnim igrama prometnuo u, uz Luku Modrića, najboljeg hrvatskog nogometaša ovog trenutka.

Od listopada je praktički nezamjenjiv u dresu Portsmoutha, vjerojatno se i ne sjeća kada na terenu nije proveo svih 90 minuta, a nije baš slučajno što su Mornari već sada srušili svoj rekord po broju osvojenih bodova u Premiershipu te osigurali plasman u finale FA kupa gdje su veliki favoriti protiv Cardiffa.

Trener Redknapp nekoliko je puta ove sezone hvalio hrvatskog reprezentativca, baš kao što su to činili i suigrači. Nakon što je sjajnim pogotkom presudio West Hamu, Redknapp je hvalio Nikine radne navike (još jedan udarac onima koji su ga upravo zbog toga kritizirali), a da o Kranjčarovim nogometnim vještinama ima visoko mišljenje - to smo već znali.

"Vidjeli ste što sve može napraviti. Vidjeli ste da je to napravio i na Wembleyju i protiv Škotske. On je fantastičan nogometaš. Klasa je, zaista jest", započeo je Redknapp.

Menadžer Portsmoutha istaknuo je ulogu Slavena Bilića u Kranjčarovom transferu u Portsmouth: "Sposoban je zadržati loptu, zna što radi, zaista zna igrati nogomet. Ima sjajne sposobnosti, a još je dječak i samo će postati bolji. Slaven Bilić mi je dao izvrsne preporuke. Gledali smo ga i prije, ali nakon Slavenove preporuke odlučio sam ga uzeti. I pokazao se sjajnim rješenjem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!