Nogomet

Kovač i Petrić testiraju Bayern

petak, 11.04.2008.

Što je manje kola do kraja Bundeslige, to prednost Bayerna pred konkurencijom u utrci za naslov prvaka biva sve većom. Vrlo je lako moguće da će se situacija ponoviti i nakon 29. kola, budući da drugoplasirani Schalke očekuje gostovanje u Bremenu. Najviše pozornosti ipak privlači nedjeljno gostovanje Borussije kod Bayerna, kao najava finala Kupa ove dvije momčadi...

Nakon što su u prošlom kolu nakon 10 susreta konačno upisali pobjedu, nogometaši Nürnberga na domaćem će terenu protiv Wolfsburga pokušati napraviti čudo - spojiti dvije uzastopne pobjede. Čudo stoga što Franci cijelu sezonu nisu uspjeli dva uzastopna susreta teren napustiti kao pobjednici, a ni danas im to neće biti nimalo lako, budući da je zahuktali Wolfsburg stigao na samo četiri boda od trećeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Od subotnjih susreta najviše pozornosti biti će usmjereno ka Bremenu, gdje je na rasporedu izravan dvoboj za drugo mjesto između Werdera i Schalkea. Werder je prošlo kolo u Berlinu napokon prekinuo crnu seriju i zahvaljujući kiksu HSV-a stigao na samo bod od drugog mjesta. Nakon dugo vremena trener Werdera Thomas Schaaf moći će računati na gotovo sve igrače, dok će Mirku Slomki glavni zadatak biti kako vratiti momčad u život nakon teškog gostovanja u Barceloni.

Ishod susreta u Bremenu sa zanimanjem će pratiti u Hamburgu, gdje HSV nakon tri susreta bez pobjede dočekuje Duisburg. Iako se gostovanje "fenjeraša" čini idealnom prigodom za započinjanje novog pozivitnog niza domaćina, prošlotjedni domaći poraz od Energieja ponovno je prikovao Zebre za dnu ljestvice, pa će sastav Bojana Vručine morati u Hamburgu jurišati na iznenađenje poput onog prije dva tjedna u Bremenu.

Derbi začelja na rasporedu je u Cottbusu, gdje Energie dočekuje Arminiju. Domaćini su u posljednja četiri susreta upisali čak tri pobjede (od ukupno šest prvenstvenih), a posebno ih je samopouzdanjem napunila pobjeda u Duisburgu u posljednjem kolu, pa je dolazak Arminije idealna prigoda pobjeći još jednom izravnom konkurentu za ostanak u ligi. Još jedan kandidat za ispadanje, Hansa, svoju će pak prigodu tražiti na gostovanju u Karlsruheu, koji za pobjedu ne zna pet kola, no srećom dobre igre iz prvog dijela sezone osigurale su KSC-u miran život u sredini ljestvice.

Život u sredini ljestvice još je jednu sezonu realnost Hannovera i teško da će dvoboj protiv Eintrachta puno promjeniti, baš kao i susret dva susjeda na ljestvici, Bochuma i Herthe.

Nedjelja je rezervirana za susrete Bayerna i Dortmunda te još jedan dvoboj za mjesto u Ligi prvaka, sraz Bayera i Stuttgarta. Nakon iscrpljujućih ali i sretnih 120 minuta protiv Getafea, Bavarci će Allianz Areni ugostiti Borussiju, koja usprkos lošim rezultatima uvijek predstavlja mamac za műnchensku publiku. Gosti iz Dortmunda u prošlom su kolu konačno uspjeli slaviti, a budući da ionako nemogu nigdje iz sredine ljestvice, gostovanje u Műnchenu biti će dobar ispit za puno važnije finale Kupa u Berlinu, u kojem se sastaju upravo ove dvije momčadi.

Liga prvaka glavni je motiv u dvoboju Bayera i Stuttgarta. Apotekari su zaredali s nekoliko loših rezultata, no unatoč ispadanju iz Kupa Uefe pobjeda u St.Petesburgu mogla bi biti dobra najava za susret sa Stuttgartom, koji u Leverkusen dolazi u potpuno drugačijem tonusu. Naime, Švabe su bez poraza sedam kola i nakon katastrofalnog prvog dijela sezone sada su samo dva boda udaljeni od trećeg mjesta. Hendikep za aktualne prvake biti će izostanak Marija Gomeza, no i bez njega Stuttgart je u prošlom kolu svladao HSV i potvrdio da je u odličnoj formi.

Bundesliga, 28. kolo:

Petak
Nürnberg - Wolfsburg

Subota
Werder - Schalke
Karlsruhe - Hansa
Bochum - Hertha
HSV - Duisburg
Hannover - Eintracht
Energie - Arminia

Nedjelja
Bayern - Borussia
Bayer - Stuttgart

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!