Vodeni sportovi

Deligiannis: "Sve smo izgubili u Dubrovniku"

Hrvoje Vuković • petak, 11.04.2008.

Vaterpolisti Olympiakosa nisu krili razočaranje nakon ispadanja iz Eurolige od Jugaša, koji su pak, logično, bili oduševljeni novim prolaskom na Final Four. Partizanovci su pak dijelili osjećaje svojih grčkih kolega, a Mladostaši su pobjedom nad beogradskim sastavom konačno vratili vjeru u sebe...

12:8 u podivljalom bazenu u Pireju ipak nije bilo dovoljno Grcima za prolazak na Final Four. Jug je sačuvao plus pet iz prve utakmice, iako su domaćini imali šansu bar za produžetke, pa nije ni čudo da su nakon utakmice bili dotučeni. "Moramo pokušati zaboraviti što se dogodilo. Moramo smoći snage i nastaviti. Ne smijemo sad potonuti. Sami smo si zagorčali život porazom u Dubrovniku. Suci su mogli svirati peterac u posljednjim sekundama (Sukno je oduzeo loptu Theodoropoulosu koji je bio sam u kontri 15-ak sekundi prije kraja), no ne možemo kriviti njih za eliminaciju. Bila je to odlična utakmica dvaju jakih protivnika. Dokazali smo da smo jedna od najboljih momčadi Europe. Razočarani smo, no to je sport", izjavio je trener Olyja Vangelis Pateros.

Najveća zvijezda grčke momčadi i četverostruki strijelac Christos Afroudakis također je bio razočaran: "Odlično smo igrali, baš kao što smo se i dogovorili. Zgrabili smo ponuđeno u posljednjoj četvrtini i mislim da bi bilo poštenije da se ušlo u produžetke. Da smo igrali u bilo kojem drugom bazenu u Europi, sudac bi dosudio onaj peterac, čak i da nije postojao. No, važno je da smo igrali vrlo dobro i pokazali da smo jedna od najjačih momčadi u Europi".

Vezane vijesti

Kapetan Olympiakosa, Theo Chatzitheodorou: Bolje bi bilo da smo odigrali neriješeno. Bar ne bi bili tako ogorčeni i tužni. Bila je to odlična utakmica u kojoj smo pokazali da smo zaslužili Final Four. Vratar Nikos Deligiannis: "Nažalost, mi smo svoje šanse izgubili u posljednjoj četvrtini dubrovačke utakmice. Da smo tamo bolje odigrali, bili bi među najbolja četiri u Europi". Argiris Theodoropoulos: "Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li je bio peterac na meni. Mislim da je. Zaslužili smo prolaz".

Ništa manje tužni nisu bili ni igrači Partizana koji su u četvrtfinalu poraženi od Mladosti na Savi i to tek nakon izvođenja peteraca. "Ne znam da li je odlučila sreća, ali u svakom slučaju imamo za čime žaliti, budući da nam je glavni cilj sezone bio Final Four. Opet smo loše ušli u utakmicu i nismo odigrali kako znamo. Nemam objašnjenje za to, znam samo da smo propustili veliku šansu", izjavio je Partizanovac Mitrović za srpski Mondo.

Živko Gocić također je bio razočaran: "Došli smo ovdje dati sve od sebe i doslovno smo ostavili srce u bazenu, no eto, izgubili smo na peterce i užasno mi je žao zbog toga. Vratio sam se u Partizan kako bi ostvario veliki uspjeh, a to je ove godine bio Final Four. Čestitam suigračima na fenomenalnoj borbi, budući da se nismo predavali ni jednog trenutka. Što je, tu je, nemamo se čega stidjeti. Ne tražim alibi, ali malo je čudno da Mladost u produžetku ima tri isključenja, a mi nijedno za šest minuta. Imali su više sreće i ja im čestitam na pobjedi".

Trener crno-belih Dejan Udovičić kao ključni trenutak istaknuo je isključenja u trećoj četvrtini te dodao kako ih je od završnice u Barceloni dijelila jedna dobra akcija u regularnom dijelu ili produžecima.

A nakon poraženih, na red su došli i pobjednici. Jugaši su za portal crowaterpolo.com prokomentirali uzvrat u Pireju. "Nismo odigrali dobro, mislim da smo se čak malo prepali ove atmosfere, a i Olympiakos nas je iznenadio odličnom igrom. Za ovakav dramatičan finiš sami smo krivi i na suđenje tijekom cijele utakmice stvarno nemam nikakvih primjedbi. Malo sam razočaran nekorektnim ponašanjem publike koja je bocama gađala igrače i naše navijače i smatram kako mi to ničim nismo zaslužili jer je Olympiakos u Dubrovniku ugošćen na najbolji način", izjavio je sportski direktor Juga Goran Sukno.

Ponajbolji igrač Juga Miho Bošković također je bio presretan: "Dogodilo se ono čega sam se pribojavao, a to je da će atmosfera na bazenu utjecati na našu igru. Olympiakos je igrao presing na granici incidenta na koji mi jednostavno nismo znali odgovoriti, pogotovo u posljednjoj četvrtini kad smo pali u igri. Što se tiče finalnog turnira, tamo svi imaju jednake šanse, a sudbina četiriju momčadi ovisit će o tome kako je tempirana forma, ali i o trenutnoj inspiraciji. Sve je otvoreno".

Oporavljeni Maro Joković dao je svoje viđenje utakmice: "Krenulo je očekivano agresivno i znali smo da će Olympiakos učiniti sve ne bi li stigao zaostatak iz Gruža. Do kraja treće četvrtine držali smo se dobro i kontrolirali rezultat, ali kad smo prvi put došli na -3 zvonilo je na uzbunu. Najviše smo griješili s igračem manje, stative su im bile slobodne i to nas je poljuljalo". Što se tiče dvoboja Sukna i Theodoropoulosa, Joković je istaknuo kako je po njemu sve bilo regularno i čisto te da nije bilo potrebe za onakvu reakciju publike. Maro je dodao i kako su igrači Olyja bili korektni i čestitali im na plasmanu na Final Four.

Mladostaši su pak napravili ogroman uspjeh i dokazali svima, a prvenstveno sebi da vrijede. I to puno. "Završilo je na najbolji mogući način; pobjedom Mladosti u veličanstvenom ambijentu pred punim tribinama u jednoj pravoj fešti vaterpola. Treba naglasiti da smo napravili čudo jer Hrvatska ima dvije momčadi na Final Fouru. Moje čestitke Jugu. Što se finala u Barceloni tiče mislim kako je Pro Recco igrački malo ispred nas ostalih, ali u jednoj utakmici sve je moguće. Mi ćemo ući otvoreno u utakmicu s bilo kojim protivnikom i dati sve od sebe jer Mladost nije klub koji će se zadovoljiti samo plasmanom na Final Four", izjavio je direktor Mladosti Perica Bukić za portal crowaterpolo.com te dodao kako će po pitanju novog ugovora s trenerom Bonačićem sigurno sjesti i razgovarati s njim, a kao jedini problem njegovog dugoročnog angažmana Bukić je istaknuo godine ovog vrhunskog stručnjaka.

Bonačić je pak bio sretan kao malo dijete nakon velike pobjede: "Presretan sam. Fantastična atmosfera i odlična utakmica na kojoj bih želio čestitati i mojim igračima kao i igračima Partizana. Obje momčadi su pokazale veliku borbenost i fair play. Zasluženo smo prošli dalje uz dosta sportske sreće, ali i da je Partizan pobijedio ne bi bilo nezasluženo".

Kapetan Mladosti Zdeslav Vrdoljak pohvalio je i publiku: "Fantastična atmosfera i prepuno gledalište dalo nam je dodatni motiv za pobjedu. Utakmica je očekivano bila jako teška i na kraju smo zasluženo pobijedili, nismo uspjeli iskoristili vodstvo u regularnom dijelu, ali nam se vratilo kroz peterce. Moram još reći kako je veliki uspjeh hrvatskog vaterpola da dva kluba sudjeluju na Final Fouru".

Mladi Ivan Buljubašić nije se prepao važnosti utakmice: "Dodatna motivacija su bile pune tribine i odlična atmosfera. Kraj je bio dramatičan, ali smatram kako smo zaslužili proći dalje. Bonačić nam je svojim dolaskom vratio vjeru u nas same i rezultati to pokazuju. Do sada nisam igrao utakmice ovolike važnosti i sigurno mi je ovo bila najvažnija utakmica u karijeri. Sada bih najviše volio da se u finalu sastanu Jug i Mladost. Ipak, igra se jedna utakmica i sve je moguće, ali tko god dođe na Final Four znači da je pravi. Usput, čestitao bih Paviću na obranama onih peteraca", završio je mladi branič.

Euroliga, četvrtfinale, uzvratne utakmice, 9.4.2008.:
Mladost - Partizan 13:10 /9:9/ (9:9)
Olympiacos - Jug 12:8 (5:10)

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!