Tenis

Ančić vratio na nulu

Branimir Korać • petak, 11.04.2008.

Mario Ančić nije imao pravo na krivi korak. Nakon poraza Ive Karlovića u prvom meču s Bolellijem, Ančiću je igrala samo pobjeda u dvoboju s neugodnim Andreasom Seppijem i naš tenisač nakon velike borbe uspio ju je uzeti, teže no što rezultat govori...

Pogled na konačnih 6:2, 6:4, 7:5 ne govori koliko je Ančić imao težak posao. Seppi je samo u prvom setu bio potpuno podređen, u drugom i trećem setu bio je ravnopravan i izuzetno opasan i Ančić je uz veliki utrošak energije došao do pobjede. Potkraj meča Mario je bio potpuno iscrpljen, ali je imao dovoljno snage dovršiti posao.

Seppi je malo sporije ušao u meč i u prvom setu još nije pokazivao koliko je opasan. Bilo je to razdoblje Ančićeve dominacije, Mario je igrao vrlo agresivno i dobro i bez većih problema uzeo je set. Breakovi su stigli u prvom gemu meča i kod 4:2 nakon čega je Mario odservirao za set i sa 6:2 uzeo to razdoblje igre. Servis je odlično funkcionirao u prvom setu, skupio je Ančić deset servis winnera i ostavio Seppija bez prave šanse.

Međutim, u drugom setu drugačija priča. Talijan se razigrao, potpuno se oslobodio na forhendu koji mu je primarno oružje i osvajao je poene. Ančić je u prvom gemu drugog seta uzeo Seppiju servis iskoristivši drugu break loptu nakon 15:40, ali više nije bio toliko uvjerljiv u nastavku seta. Seppi je kod 3:2 vratio izgubljeni servis, ali nakratko. Kod 4:4 Ančić ponovno podiže agresivnost, odlično napada servis protivnika i radi break. Drugi set, koji je trebao biti i brže odlučen, završio je asom za 6:4.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Već u drugom setu vidjelo se kako Mariju malo nedostaje svježine i očekivala se velika borba u trećem setu. Tako je i bilo. Seppi je i dalje igrao sjajno forhendom, tu je bio najopasniji i držao je Ančića u neizvjesnosti. Tek potkraj seta naš tenisač uspjeva doći do breaka za 5:4 i servis za meč. No Talijan se ne predaje. Igra odlično u narednom gemu, spašava jednu meč loptu i realizira drugu break priliku u tom gemu poravnavši na 5:5. Ančić je bio svjestan kako ne bi bilo dobro da meč ode u četvrti set i u narednom gemu stvara novi pritisak. Pritisak je uspio i Mario opet ima break i servis za meč. Opet Seppi dolazi do break lopte, ali ovaj put ju ne koristi. Odličnim servisima Ančić stvara prednost i dolazi do meč lopte, ponovno ubacuje prvi servis i Seppi potpisuje predaju.

Nakon viđenog prvog dana, jasno je kako je Ančić u najboljoj formi među ovom četvoricom što su danas bili na terenu. Za očekivati je da će biti u prednosti ukoliko pet meč bude odlučivao, no puno toga ovisit će o sutrašnjem dvoboju parova. Ančić i Čilić trebali bi biti u prednosti nad talijanskom kombinacijom Cipolla i Starace. Prpiću ostaje za razmišljanje i kalkuliranje koga u nedjelju suprotstaviti Seppiju u prvom meču dana, Karlović nije danas briljirao i ne treba čuditi ako se izbornik odluči za Marina Čilića.

Davis kup, Euroafrička zona, skupina I, drugo kolo:
Hrvatska - Italija 1-1 (Ivo Karlović - Simone Bolelli 6:7(7), 3:6, 4:6, Mario Ančić - Andreas Seppi 6:2, 6:4, 7:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!