Tenis

Sjajna pobjeda Blakea

Ante Jukić • subota, 12.04.2008.

Oslabljena reprezentacija Francuske nije uspjela osvojiti bod u prvom danu dvoboja protiv SAD-a. Branitelji naslova bi tako mogli već nakon parova osigurati nastup u polufinalu, treću godinu zaredom…

SAD – Francuska 2:0 (Roddick – Llodra 6:4, 7:6(3), 7:6(5); Blake – Mathieu 7:6(5), 6:7(3), 6:3, 3:6, 7:5)

Iako su im nakon otkazivanja Tsonge i Gasqueta šanse za ukupnu pobjedu bitno smanjene, Francuzi su odlučili skupo prodati svoju kožu protiv branitelja naslova. Bez obzira što su prvog dana izgubili oba meča, put Amerikanaca do vodstva od 2:0 bio je sve samo ne lagan.

Dvoboj u Winston-Salemu otvorili su najbolji domaći igrač, Andy Roddick, i Michael Llodra, koji ove godine igra odličan tenis. Bio je to meč obostrano kvalitetnih servisa tako da smo u cijelom meču vidjeli samo jedan break. Roddick je, ipak, bolje odigrao ključne poene i uspio završiti posao u tri seta.

Pravu su dramu gledatelji vidjeli u dvoboju Jamesa Blakea i Paul-Henrija Mathieua. Francuz je dva puta nadoknadio set zaostatka i kod 5:4 u petom setu servirao za meč. Međutim, Blake je uspio spasiti dvije meč-lopte i nakon toga odjuriti do pobjede i drugog boda za svoju reprezentaciju.

Priliku za potvrdu plasmana SAD-a u polufinale danas imaju braća Bryan, koji će u susretu parova odmjeriti snage s iskusnom gostujućom kombinacijom Clement - Llodra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!