Nogomet

Bordeaux se uzda u Rennes

Maja Giljanović • subota, 12.04.2008.

Drugoplasirani Bordeaux nada se da će Rouge et Noir trenera Guya Lacombea na gostovanju u Lyonu u prvoj utakmici 33. kola Le Championnata pronaći formu koja im je, primjerice, lani pomogla da put Bretanje odnesu bod, a prije dvije sezone, pak, sva tri neočekivanim trijumfom (4:1) posred Gerlanda...

Lavovi naprotiv računaju da će prvi put nakon 2004. Rennes pasti i da će se prednost nad Blancovim igračima, barem na 24 sata i sutrašnje utakmice Žirodinaca protiv Caena, vratiti na praktički nedostižnih devet bodova. Lyon, u prošlom kolu na Velodromeu (privremeno) skrenut s kolosijeka, osokoljen oporavcima redom Crisa, Freda i osobito prvog strijelca lige Karima Benzeme očekuje novi trijumf kući (dosad su poraženi samo jednom - od ljutog protivnika Marseillea u studenom lani).

A pobijede li inače na sva tri preostala domaća susreta, naslov prvaka, sedmi uzastopni i prvi u režiji Alaina Perrina - je tu.

Večeras je, pak, treće mjesto Nancyja pred velikim izazovom: Correijini igrači gostuju kod tradicionalno čvrstog Lillea, dok četvrtoplasirani Marseille s tri boda zaostatka za mjestom koje sljedeće sezone donosi kvalifikacije Lige prvaka ide na noge prežaljenom Metzu.

Odavno ukalkulirana tri boda protiv Les Grenatsa nekadašnji će europski prvak morati izboriti bez ozlijeđenih Valbuene i Zianija, ali izvedba protiv Lyona u prošlom kolu kao i niz od pet utakmica vani bez poraza, ulijeva nadu štovateljima Olympiquea.

Prštati bi trebalo na Louisu II gdje Monaco naših Jerka Leke i Nikole Pokrivača nakon intervencije Princa Alberta, koji je ponukan katastrofalnim partijama Kneževa smijenio predsjednika Pastora i doveo Jeromea de Bontina (trener Ricardo je, zanimljivo, neupitan), dočekuje Toulouse.

Ljubičice se nadaju okoristiti groznom serijom Monaca koji na svom terenu ne zna za pobjedu zadnjih pet kola, a trijumf poput lanjskog (1:3) bio bi zlata vrijedan obzirom na 16. mjesto i život iznad crte zahvaljujući jedino boljoj gol-razlici od 18. PSG-a (35 su bodova prikupili još i Lens i Strasbourg).

Hrvatski reprezentativac Vedran Runje gostuje kod desetoplasiranog (nezainteresiranog budući ne može ni naprijed ni natrag) Lorienta, Strasbourg bodove spasa traži na Valencienneovoj tvrđavi Nungesseru, dok Parižani sutra kao momčad s trećom najgorom domaćinskom bilancom lige na Parku prinčeva dočekuje šestoplasiranu Nicu.

Le Championnat, 33. kolo:
Lyon - Rennes (17.10)
Lille - Nancy (20)
Metz - Marseille
Sochaux - Saint Etienne
Le Mans - Auxerre
Lorient - Lens
Valenciennes - Strasbourg
Monaco - Toulouse
Bordeaux - Caen (sutra, 18)
PSG - Nice (20.55)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!