Tenis

Španjolska dovršila posao, Rusi i Argentinci ponovno vode

Ante Jukić • subota, 12.04.2008.

Današnjom pobjedom u paru, reprezentativci Španjolske osigurali su nastup u polufinalu ovogodišnjeg Davis Cupa, budući da nakon dva dana imaju nedostižnih 3:0 protiv Njemačke. Velike šanse da im se tamo pridruže imaju Rusija i Argentina, koji su ponovno došli u prednost u susretima protiv Češke, odnosno Švedske…

Rusija – Češka 2:1 (Andrejev/Davidenko – Štepanek/Vizner 3:6, 6:3, 7:5, 6:4)

Kao što se moglo i očekivati, Rusi i Česi su u današnje parove ušli sa izmijenjenim postavama, u odnosu na one najavljene. Tarpišev je, umjesto Južnog, uvrstio Andrejeva, dok se gostujući izbornik Jaroslav Navratil odlučio postaviti Štepaneka, iako Dlouhy i Vizner imaju puno zajedničkih mečeva u ''nogama''. No, s obzirom na igru koju je Štepanek pokazao u jučerašnjem meču s Andrejevim, ova je odluka češkog izbornika bila dosta logična.

Gosti su bolje otvorili meč i brzo došli do breaka prednosti, kojeg su bez većih problema sačuvali do kraja seta. Ispostavilo se da je to bilo sve što su napravili u ovom meču, budući da su do kraja imali još samo jednu priliku za obrat. Andrejev i Davidenko su, tako, doveli svoju reprezentaciju u vodstvo, po drugi puta u ovom četvrtfinalnom dvoboju, pa Rusima sada treba još samo jedan bod za potvrdu plasmana u polufinale.

Sutrašnji program u ''Lužnjiki'' Areni trebali bi otvoriti Andrejev i Berdych, dok se nakon njih na terenu, ako ne bude nikakvih promjena, očekuju Safin i Štepanek.

Njemačka – Španjolska 0:3 (Kohlschreiber/Petzschner – Lopez/Verdasco 7:6(3), 6:7(1), 4:6, 6:2, 10:12)

Nakon što su prvog dana Španjolci došli do dvije lagane pobjede, današnji meč donio je mnogo uzbuđenja i svega onog posebnog što nosi Davis Cup. Domaćini su u susret ušli odlučni da osvoje svoj prvi bod u ovom četvrtfinalnom dvoboju i produže neizvjesnost do sutra. Nošeni fanatičnom podrškom publike uspjeli su u tie-breaku dobiti prvi set, ali tada Lopez i Verdasco preuzimaju kontrolu meča i osvajaju naredna dva seta. No, Kohlschreiber i Petzschner su smogli snage za povratak i odveli meč u peti set. Španjolci su opasno živjeli u tom petom setu, nekoliko puta se izvlačili iz teških situacija, da bi na kraju svoju prvu break loptu iskoristili i donijeli ukupnu pobjedu svojoj reprezentaciji.

Furija se, tako, kao prva plasirala u polufinale ovogodišnjeg Davis Cupa, a tamo će igrati sa boljim iz susreta SAD-a i Francuske.

Argentina – Švedska 2:1 (Nalbandian/Canas – Björkman/Lindstedt 7:5, 6:4, 6:4)

Jučerašnja pobjeda Söderlinga nad Acasusom, dala je Šveđanima priliku da, eventualnom pobjedom u paru, opasno ugroze nepobjedivost Gaučosa na domaćem terenu.

Iako su Björkman i Lindstedt odigrali dosta solidan meč, to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Nalbandiana i Canasa. Nakon izjednačenog prvog seta, Argentinci su ubacili u brzinu više i rutinski priveli meč kraju.

Najbolji domaći igrač, David Nalbandian, prvi će imati priliku osigurati svojoj reprezentaciji nastup u polufinalu, budući da on i Söderling otvaraju sutrašnji program u Buenos Airesu. Nakon njih dvojice, na teren će izaći Acasuso i Johansson, iako su uvijek moguće neke promjene, pogotovo ako taj meč ne bude imao rezultatsku važnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!