Ostali sportovi

Croatia nastavlja s pobjedama

Ivana Jurica • nedjelja, 13.04.2008.

I u trećem kolu boćari šibenske Croatije zabilježili su pobjedu. Na domaćem su terenu, unatoč lošijem otvaranju susreta, pobijedili boćare Zlatnog otoka s otoka Hvara rezultatom 15:7 čime su ostali jedina neporažena momčad u dosadašnjem dijelu natjecanja …

Prva dva boda šibenskim je boćarima donio Marko Skejo u disciplini pojedinačno pobjedom od 12:7 nad Marinkom Petrićem. Na 2:2 izjednačio je Stipe Mateljan koji je u krugu s tijesnih 19:18 bio bolji od Šime Prtenjače. Sljedeća disciplina, parovi, završila je podjelom bodova. Croatijin par, braća Renato i Darko Markoč odigrali su 9:9 s Ivom Viskovićem i Zdravkom Čulinom. Nakon pobjede u krugu, do nova dva boda boćari Zlatnog otoka došli su u trojki. Ivo ZaninovićNeven ŠtradiotJure Knezović su sa 10:8 nadjačali domaću trojku Joso SilovIvan RupićJere Miliša (Dragan Jurica).

U brzinskom izbijanju Zlatko Celić je s 27:21 bio bolji od Čulina, a s ta dva boda Croatia se bodovno izjednačila s Hvaranima koji su opet poveli nakon preciznog izbijanja u kojem je Štradiot s 11:9 bio bolji od Šime Prtenjače. Od tada pa do kraja utakmice gosti nisu uspjeli osvojiti niti boda, pa je Croatia slavila novu pobjedu.

Vrlo visoku pobjedu, 38:18, zabilježili su Skejo i R. Markoč u štafeti protiv Čulina i I. Zaninovića. Prtenjača nije dopustio i drugi poraz u disciplini pojedinačno, s 13:7 bio je bolji od Mateljana. U krugu minimalna pobjeda (27:26) R. Markoča nad M. Petrićem. U posljednje dvije discipline Croatia je zabilježila i dvije nove pobjede za konačnih 15:7. Par Skejo – D. Markoč je s 13:3 bio bolji od hvarskog para Visković – Štradiot, dok je trojka Silov – Miliša – Celić s 9:4 bila bolja od I. Zaninovića – Knezovića – L. Zaninovića.

Nakon tri odigrana kola boćari Croatije ostali su sami na vrhu tablice, kao jedina neporažena momčad. U sljedećem kolu očekuje ih gostovanje kod boćara Slivnog koji su do sada upisali dvije pobjede (na domaćem terenu) i jedan poraz. Taj se susret igra 19. travnja u Metkoviću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!