Tenis

Poznati svi polufinalisti

Ante Jukić • nedjelja, 13.04.2008.

Saznali smo i ostala tri polufinalista ovogodišnjeg Davis Cupa. Nakon što je Španjolska jučer, kao prva, osigurala plasman među najboljih četiri, danas su im se pridružile reprezentacije Rusije, Argentine i SAD-a…

Rusija – Češka 3:2 (Davidenko – Berdych 6:3, 2:6, 6:7(5), 6:3, 1:2 – predaja Berdycha; Safin – Dlouhy 3:6, 3:6)

Deja vu u Moskvi. Nikolaj Davidenko donio je pobjedu svojoj reprezentaciji, na gotovo identičan način kao što je to učinio protiv Srbije u prvom kolu. Tada mu je meč morao predati Novak Đoković, a ovaj put peh je imao Tomas Berdych, koji se ozlijedio u petom setu. Bio je to, inače, dosta izjednačen meč, s puno preokreta, a poraz je Česima posebno teško pao, budući da je Berdych neposredno prije ozljede uspio oduzeti servis Davidenku. Ovom pobjedom, Rusi su se plasirali u polufinale Davis Cupa četvrtu godinu zaredom, a zadnji put su meč na domaćem terenu izgubili još 1995, od Amerikanaca.

U posljednjem meču ovog dvoboja, Dlouhy je, neočekivano lako, pobijedio Marata Safina i postavio konačnih 3:2.

Njemačka – Španjolska 1:4 (Berrer –Verdasco 6:2, 6:7(5), 4:6; Kiefer – Lopez 6:4, 7:6(2))

Budući da je bremenski dvoboj odlučen još jučer, današnji mečevi igrani su isključivo za prestiž. Nakon što je Verdasco pobijedio Berrera, Nicolas Kiefer je, ipak, uspio spasiti čast domaćina, pobjedivši u posljednjem meču Feliciana Lopeza.

Španjolci su, tako, lakše nego što se to moglo očekivati, izborili plasman u polufinale Davis Cupa, ali ni Nijemci nisu previše nezadovoljni, budući da će i naredne sezone igrati u Svjetskoj skupini.

Argentina – Švedska 4:1 (Nalbandian – Söderling 6:4, 1:6, 4:6, 6:4, 9:7; Monaco – Johansson 6:3, 6:3)

Najuzbudljiviji meč dana odigran je u Buenos Airesu. Šveđani su i prije dolaska u Argentinu znali da im samo obje pobjede Robina Söderlinga daju realne šanse za pobjedu nad domaćinima. Prvi dio posla Söderling je obavio u petak, pobijedivši Acasusa, a danas ga je čekao dvoboj s najboljim domaćim igračem, Davidom Nalbandianom. Nakon izgubljenog prvog seta, Šveđanin je sjajno odigrao slijedeća dva i ozbiljno zabrinuo domaće navijače. No, Nalbandian je smogao snage za preokret i, u infarktnoj završnici, dobio peti set rezultatom 9:7.

Konačnih 4:1 postavio je Juan Monaco, pobjedom nad Thomasom Johanssonom. Argentinci će u polufinalu igrati s Rusijom, u reprizi finala iz 2006. Ovaj put domaćini će biti Gaučosi.

SAD – Francuska 4:1 (Roddick – Mathieu 6:2, 6:3, 6:2; Blake - Gasquet 6:7(4), 6:4, 6:4)

Jučerašnji poraz braće Bryan u parovima ipak nije imao utjecaja na konačni ishod ovog dvoboja. Iako su neki očekivali da bi francuski izbornik Guy Forget na teren mogao poslati Gasqueta, on se odlučio za Mathieua, ne želeći očito riskirati sa nedovoljno zaliječenim Richardom. Na žalost gostiju, Mathieu nije uspio pružiti veći otpor Andyju Roddicku, koji je osvojio presudni bod za američku reprezentaciju.

U petom meču, na teren je ipak izašao Gasquet, koji je, usprkos osvojenom prvom setu, poražen od Blakea.

Branitelji naslova će u polufinalu igrati protiv Španjolske, i to kao gosti. Svoj zadnji meč na Pirinejskom poluotoku, Amerikanci su odigrali 2004. godine, kada su, u finalnom dvoboju, uvjerljivo poraženi. Bilo je 4:1 za Furiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!