Košarka

Montepaschi gazi sve pred sobom

Ivana Spahija • nedjelja, 13.04.2008.

Odigrano je i preostalih šest susreta 31. kola talijanske košarkaške lige. Vodeći Montepaschi je na domaćem terenu deklasirao momčad Siviglie Wear, a uspješan je bio i Air Avellino Nikole Radulovića, uz dobar učinak našeg košarkaša. Derbi kola između Armani Jeansa i Tisettante pripao je momčadi iz Milana...

Košarkaši Montepaschija rutinski su odradili domaću utakmicu protiv Siviglie Wear, momčad iz Siene upisala je visoku pobjedu rezultatom 97:63. Domaćini su susret riješili praktički već u prvom poluvremenu kada su otišli na +20 (68:48), a do kraja su još pojačali ritam i uzeli pobjedu s 34 poena prednosti. Prvi čovjek susreta je Romain Sato iz pobjedničke momčadi, ubacio je 27 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Od gostiju, najviše se istaknuo Roger Powell sa 17 postignutih poena.

Air Avellino je ostvario pobjedu na gostujućem terenu kod Solsonice, momčad iz Avellina je u Rietiju slavila rezultatom 83:93. U prilično jednosmjernom susretu, u kojem su gosti imali prednost tijekom svih 40 minuta, domaćini su uspjeli zaprijetiti tek u posljednjih deset minuta, ali bez uspjeha. Nikola Radulović je za 36 minuta provedenih na parketu u dresu Avellina ubacio 13 poena kojima je pridodao šest skokova i četiri asistencije. Pobjedi gostiju najviše je pridonio Eric Williams s 24 ubačena poena.

Uspješna je bila i momčad Premiate, koja je na domaćem parketu u Montegranaru došla do pobjede nad Angelicom iz Bielle, bilo je 74:66 za domaćine. Rezultat je bio prilično neizvjestan sve do posljednje četiri minute kada su domaćini uspjeli odmaknuti gostima iz Bielle i uzeti konačnu pobjedu. Najuspješniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Sharrod Ford s 20 postignutih poena kojima je pridodao i deset skokova.

Domaći parket bio je sretan i za košarkaše La Fortezze iz Bologne, koji su rezultatom 80:72 svladali momčad Cimberija. Iako se pobjeda bolonjske momčadi ne čini previše uvjerljivom, košarkaši La Fortezze nisu ispuštali prednost tijekom cijelog susreta. Alan Anderson je sa svojim 18 poena najviše pridonio pobjedi momčadi iz Bologne, dok je iz gostujuće momčadi najučinkovitiji bio Delonte Holland s također 18 ubačenih poena, kojima je pridodao sedam skokova i pet asistencija.

Još jednu domaću pobjedu ostvarili su košarkaši Armani Jeansa koji su u Milanu došli do pobjede nad Tisettantom, bilo je 86:74 za košarkaše iz Milana. Domaćini su odlično otvorili utakmicu i na kraju prvog poluvremena imali su čak 27 poena prednosti (53:26), a slično je bilo i na kraju treće četvrtine (74:51). Gosti iz Cantua probudili su se u posljednjih deset minuta, ali je za preokret bilo prekasno. Prvo ime susreta je Travis Watson iz pobjedničke momčadi, ubacio je 20 poena uz čak 15 skokova i jednu asistenciju.

Benetton je potvrdio dominaciju domaćina u ovom kolu i na svom parketu u Trevisu nadigrao Upim Bolognu rezultatom 66:61. Gosti iz Bologne su sve do posljednjih pet minuta susreta držali pobjedu u svojim rukama, ali je Benetton, ponajprije zahvaljujući Chalmersu i Mordenteu, uspio doći do preokreta i boljom igrom u samoj završnici sačuvati pet poena prednosti ispred gostiju. Dalibor Bagarić je za 19 minuta provedenih u dresu Upim Bologne ubacio šest poena, ali je bio skakački raspoložen i upisao je čak 12 skokova. Pobjedi Benettona najviše je pridonio Marco Mordente sa 16 postignutih poena.

Lega A Basket, 31. kolo: Armani Jeans Milano - Tisettanta Cantu 86:74, Premiata Montegranaro - Angelico Biella 74:66, La Fortezza Bologna - Cimberio Varese 80:72, Montepaschi Siena - Siviglia Wear Teramo 97:63, Solsonica Rieti - Air Avellino 83:93, Benetton Treviso - Upim Bologna 66:61.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!