Tenis

Poznati potencijalni protivnici

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.04.2008.

Nakon uspješnog dubrovačkog vikenda protiv Talijana i prolaska Hrvatske u kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa, vrijeme je za okretanje susretu koji donosi mogućnost povratka u elitno društvo. Igrat će se 19. - 21. rujna, suparnik će biti poznat nakon ždrijeba koji je na rasporedu u srijedu u Londonu, a Hrvatska će na tom ždrijebu biti nositelj...

Na danas objavljenoj ITF-ovoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta Hrvatska je pala s četvrtog na peto mjesto, a ta pozicija drži nas ispred svih ostalih nacionalnih momčadi koje će se u rujnu boriti za Svjetsku skupinu. Obzirom da se popis nositelja sastavlja prema aktualnoj ljestvici, u toj poziciji će, uz Hrvatsku, biti i Slovačka, Australija, Belgija, Južna Koreja, Rumunjska, Austrija i Izrael. S njima se izabranici Gorana Prpića neće moći susresti u rujnu.

Popis reprezentacija koje nisu nositelji donosi nekoliko zaista opasnih potencijalnih protivnika. Švicarsku s Rogerom Federerom i Stanislasom Wawrinkom (Federer obično ne zaobilazi Davis Cup u rujnu) ili Srbiju s Novakom Đokovićem i Jankom Tipsarevićem, te Nenadom Zimonjićem u paru bi vjerojatno svi nositelji željeli izbjeći.

Među nepostavljenima će biti i Čileanci, Peruanci, Britanci, Brazilci, Nizozemci i Indijci, od kojih, kad bi se moglo birati, upravo posljednji izgledaju kao idealan protivnik. Poglavito stoga što bi, obzirom na gostovanje u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu u rujnu 1995., Hrvatska ovog puta bila domaćin Indijcima.

No, kako god ispalo, najbitnije je igrati taj važan susret kod kuće. Koga će nam kuglice namijeniti, znat ćemo u srijedu rano popodne.

Nositelji: Hrvatska (5.), Slovačka (8.), Australija (10.), Belgija (12.), Južna Koreja (13.), Rumunjska (14.), Austrija (15.), Izrael (16.)

Nepostavljeni: Švicarska (17.), Srbija (18.), Čile (19.), Peru (20.), Velika Britanija (21.), Brazil (22.), Nizozemska (23.), Indija (24.)

Napomena: U zagradi je pozicija reprezentacije na aktualnoj ITF-ovoj ljestvici

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!