Tenis

Crni estorilski ponedjeljak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.04.2008.

Hrvatski tenisači neće po dobrom pamtiti ovaj ponedjeljak na ATP turniru u Estorilu. Ivan Dodig i Lovro Zovko zaustavljeni su u trećem kolu kvalifikacija, dok im se koji sat kasnije porazom priključio i Roko Karanušić, kojeg je na startu glavnog ždrijeba izbacio petopostavljeni Francuz Gilles Simon...

Nakon brzog oporavka od ozljede trbušnog zida zbog koje nije bio u reprezentaciji u susretu s Talijanima, Roko je pružio vrlo pristojan otpor 23-godišnjem francuskom tenisaču, 33. na svijetu, no više od dobrog otpora nije išlo. Simon je slavio u dva tijesna seta, sa 7:5 i 7:5.

Karanušić će iz poraza ponajviše pamtiti propuštenu šansu u prvom setu. Nakon što je dostigao rani break zaostatka, u osmom gemu je još jednom oduzeo servis petog nositelja i poveo s 5:3, no na servisu za set nije došao do set-lopte. Simon se ekspresno izvukao iz neugodnog minusa, a zatim i nastavio seriju osvojenih gemova, s četiri u nizu za preokret i prvi set "u torbi".

U drugom setu Roko nije imao tako dobru priliku, iako je i u tom dijelu meča popustio tek u završnici. Simon je izborio mogućnost za nešto brži kraj dolaskom do breaka kod 3:3, no gem kasnije prednosti više nije bilo, Karanušić se odmah vratio i poravnao na 4:4, odgodivši odluku za nekoliko gemova.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Do odlučujućeg breaka Francuz je došao kod 5:5, nakon čega više nije popustio. Servis za meč odradio je uz manje probleme, okrenuvši 15:30, a pobjeda ga je odvela u osminu finala protiv boljeg iz startnog ogleda sunarodnjaka Edouarda Roger-Vasselina i Talijana Flavija Cipolle.

Prvi dan glavnog turnira bio je ujedno i posljednji za jednog nositelja, šestopostavljenog Nicolasa Mahuta, koji je potvrdio da mu zemljana podloga nikako ne leži. Na sreću domaćih ljubitelja tenisa, Francuzovo nesnalaženje na crvenoj prašini iskoristio je portugalski wild-card Frederico Gil, koji je Mahuta ispratio s uvjerljivih 6:0 i 6:3.

U utorak će u akciji biti jedini preostali hrvatski predstavnik u muškom ždrijebu, treći nositelj Ivo Karlović, kojeg ne prije 14,45 sati po hrvatskom vremenu na središnjem terenu čeka Rui Machado (371.), još jedan portugalski adut s pozivnicom.

ATP Estoril, 14.4.2008., prvo kolo: Gil (Portugal, WC) - Mahut (Francuska, 6) 6:0, 6:3, Gabašvili (Rusija) - Mayer (Njemačka) 7:5, 7:5, Simon (Francuska, 5) - Karanušić (Hrvatska) 7:5, 7:5, Gicquel (Francuska, 7) - Pašanski (Srbija) 6:4, 6:3, I. Minar (Češka) - Vassallo Arguello (Argentina) 7:5, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!