Tenis

I vrhunskima treba trener

Maja Giljanović • ponedjeljak, 14.04.2008.

Roger Federer odlučio je ovoga tjedna u Estorilu u svoj box u društvo djevojke i manadžerice Mirke Vavrinec posjesti i slavnog trenera Josea Higuerasa...

Svjetski je broj jedan, naime, na svojoj web-stranici najavio: "Sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo Jose Higueras i ja narednih sedam dana provesti zajedno, a o eventualnoj daljnjoj suradnji ćemo o tom-potom."

Higueras je, inače, specijalist za zemljane terene koji je tinejdžera Michaela Changa 1989. odveo do naslova u Roland Garrosu. Kasnije je Španjolac, koji je, pak, u svojim igračkim danima vrhunac doživio također u Parizu - dvama polufinalima (osvojio je i 18 ATP naslova), radio s redom Courierom, Samprasom, Moyom, Bruguerom, te u skorije vrijeme Robbyjem Gineprijem i Shahar Peer.

Federer je izgleda shvatio da mu samom ne ide: Švicarac je bez čvrste trenerske ruke od svibnja nakon razlaza s Tonyjem Rocheom, a u 2008. je još uvijek bez finala i "uživa" po svemu najgoru sezonu od 2000. godine: nekadašnji (1983.) šesti igrač svijeta trebao bi, po riječima Federerovog agenta, biti dugoročno rješenje: "Nađu li se, Roger će od Josea zahtijevati puni angažman - nikako samo tijekom sezone na zemlji."

26-godišnjak je ovog tjedna u Estorilu (jučer je inače uživao u MotoGP-ju), a u prvom kolu se sutra sastaje s 80. igračem svijeta Olivierom Rochusom. Iza Portugala slijede Masters Series turniri u Monte Carlu, Rimu i Hamburgu ususret Pariza i lova na dosad nedostižni Roland Garros.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!