Automoto

Lorenzo: "U Kinu i s jednom rukom"

Maja Giljanović • utorak, 15.04.2008.

Niti 24 sata poslije premijerne pobjede u najjačoj klasi, lanjski svjetski prvak do 250 kubika i trenutno vodeći u MotoGP-ju, Jorge Lorenzo odlučio se operacijom riješiti muskulatornih problema s desnom rukom...

20-godišnjak je, naime, jutros otpušten s Odjela za mikrokirurgiju bolnice u Barceloni, a o ozljedi je rekao: "Gotovo da bi mi bilo draže da se radi o lomu primjerice ključne kosti. U tom slučaju bih znao da drugog izlaza do operacije nema, ovako, međutim, čovjek računa proći će pa se nećka i odgađa na koncu neizbježno".

Oklijevao je tim više, kaže, jer: "taman sam na vrhu, ide me, ali to je valjda život - odmah se potrudi spustiti te na zemlju".

Liječnik koji je Yamahinoj uzdanici, koja inače ne pristaje preuzeti ulogu prvog pretendenta na naslov prvaka i pili naopako: "Favoriti su Rossi, Stoner i Pedrosa, a ja ću se boriti za četvrto do šestog mjesta", objasnio da se radi o prilično učestaloj povredi među vozačima koji mijenjaju klasu, nalaže sedam dana potpunog mirovanja, desetak dana fizikalne terapije i potom povratak na stazu.

Sljedeća je utrka na rasporedu 4. svibnja na Velikoj nagradi Kine u Šangaju, a Lorenzo, ruke u longeti, kaže: "Vozit ću je pa makar i sa samo jednom rukom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!