Nogomet

Ferdinand na Old Traffordu do 2013.

Maja Giljanović • utorak, 15.04.2008.

Kapetanu Manchestera u odsutnosti ozlijeđenog Garyja Nevillea i sve se čini prvom izboru Fabija Capella za stalnu kapetansku traku u reprezentaciji, Rio Ferdinandu iz tjedna u tjedan stižu sve bolje i bolje vijesti...

29-godišnjak je, naime, po riječima njegova agenta Pinija Zahavija potpisao novi ugovor s liderom Premiershipa kojim će na Old Traffordu ostati sljedećih pet godina. Ferdinandu je inače aktualni ugovor istjecao sljedećeg lipnja, a Fergusona je pomalo brinulo da je nakon šest godina stup Manchesterove obrane osjetio zasićenje te da će poželjeti promijeniti sredinu i prihvatiti novi izazov.

Strahu, međutim, nije bilo mjesta jer, kaže Zahavi: "Rio je sretan u Manchesteru. Klub i on su se smjesta našli i nikakvih nedoumica nije bilo. Sir Alex je svjestan o kakvom se igraču radi, a Rio s druge strane zna da igra u trenutno najjačoj momčadi svijeta i što bi stoga išao drugdje".

Još je dodao: "Ugovor će trajati do njegove 34., ali daleko od toga da mu je posljednji u karijeri. Prilično sam, naime, uvjeren da može poput Maldinija do 40. igrati na vrhunskoj razini s tim da će Manchester uvijek biti njegov prvi izbor".

2002. kupljen od Leedsa za 33 milijuna funti u transferu kojim je postao najskuplji britanski igrač u povijesti, Ferdinand je dosad zarađivao okruglo 100.000 funti tjedno, a novim je ugovorom ubacio u džep dodatnih 30 tisućica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!