Nogomet

Prva meč lopta

Petar Plevnik, Ivana Strahija • srijeda, 16.04.2008.

Nakon serije od pet susreta bez pobjede, nogometaši Cibalije prijeko potrebna tri boda u izbjegavanju daljnjeg potonuća tražit će protiv Varteksa, momčadi koja je sve donedavno gledala u leđa Vinkovčanima. No, ne samo da Varaždinci uoči današnjeg susreta imaju i bod više od domaćina, već na Bosut stižu sa četiri susreta bez poraza…

Iako su se uoči nastavka prvenstva nadali kako i ovog proljeća neće morati strepiti za prvoligaški status, serijom loših rezultata nogometaši Cibalije i ove su se sezone doveli u istovjetnu situaciju. Ipak, stvari su još daleko od alarmantnih, budući da Vinkovčani na domaćem terenu dočekuju tri izravna konkurenta u borbi za izbjegavanje predzadnjeg mjesta i kvalifikacija za ostanak u ligi.

Prvi na redu već danas je Varteks, momčad protiv koje su Vinkovčani i otvorili sezonu. Bilo je to 21. srpnja, kada je Cibalia zahvaljujući pogotku Davora Bagarića iz 11-erca slavila minimalnu pobjedu. No, teško da se mogu povući bilo kakve paralele između ova dva susreta, budući da se od početka prvenstva puno toga promijenilo, kako u domaćim, tako i u redovima gostiju.

Za dvoboj s Varaždincima Srećko Lušić će moći računati na sve igrače, osim od ranije ozlijeđenog Ante Zore, te ne bi trebalo biti iznenađenje ukoliko Vinkovčani, unatoč porazu u Koprivnici, na teren istrče sa istih 11 igrača kao u susretu protiv Slaven Belupa. Žele li Vinkovčani nakon pet susreta bez pobjede napokon doći do prijeko potrebna tri boda za to će im prije svega trebati pogodak, kojeg nisu postigli u posljednja dva susreta, te puno čvršća obrana, za razliku od one u posljednja četiri susreta, u kojima je Cibalia inkasirala čak devet pogodaka.

Susret s Cibalijom Varteks dočekuje u Vukovaru, kamo su otputovali još u utorak. Trener Dražen Besek iznimno je nezadovoljan bodovima koje su njegovi igrači prosuli na domaćem terenu protiv Šibenika, pa zato najavljuje nadoknadu u 29. kolu.

"Znam da će biti teško vaditi se u Vinkovcima, ali je pred nama 90 minuta igre u kojoj je puno toga moguće. Cibalia je za nas izazov, a već smo u mnogo navrata dokazali kako možemo i znamo i s najjačim ekipama hrvatskog nogometnog prvenstva. Jedino što od svojih igrača tražim je da budu na visini zadatka i na terenu pruže dostojno zalaganje", kaže Besek.

Momčadi će uvelike nedostajati kapetan Miljenko Mumlek, koji, po posljednjim vijestima, neće igrati ni ostatak sezone, pošto je ozljeda aduktora ozbiljna. U momčad se pak vraća Josip Brezovec, pa trener Besek može računati na nešto jači sastav no protiv Šibenika.

Utakmica u Vinkovcima za Varaždince je početak iznimno napornih 10 dana, u kojima će odigrati četiri utakmice. Naime, nakon Vinkovaca u subotu putuju u Zaprešić, a u srijedu 23. travnja gostuju u Splitu, gdje će s Hajdukom odigrati uzvrat polufinala hrvatskog Kupa.

Cibalia: Burcsa – Radas, Leutar, Mešić, Medvid – Radotić, Husić, Maroslavac, Bagarić – Dodik, Malčić.

Varteks: Mađarić - Conjar, Lučić, Prahić, Balajić - Brezovec, Golik, Melnjak - Smrekar, Papa i Novinić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!