Tenis

Znamo i četvrtu

Ivor Krapac • srijeda, 16.04.2008.

Izbornik Goran Prpić odlučio je koja će se igračica pridružiti Niki Ožegović, Jeleni Kostanić-Tošić i Ani Vrljić u hrvatskom sastavu za skori susret sa Srpkinjama u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa. Igra se za deset dana, 26. i 27. travnja...

Četvrta članica sastava za ogled u Zagrebu bit će jedna od nekoliko hrvatskih povratnica u tenis - ljevoruka Sanda Mamić, koja je ovog tjedna aktivna na WTA turniru na zemljanoj podlozi Estorila. Mamić je u prvom kolu u utorak svladala Portugalku Michelle Larcher de Brito, a u očekivanju reprezentativnog susreta odigrat će još najmanje jedan meč, u četvrtak je u osmini finala čeka Talijanka Tathiana Garbin.

Nakon što odradi posao u Estorilu, nadajmo se, s još ponekom pobjedom i dodatnim samopouzdanjem, 23-godišnja Zagrepčanka bit će spremna za svoj mogući prvi meč u reprezentaciji nakon srpnja 2005., kada je bila dio ekipe koja je u Bolu u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu I s 4-1 izgubila od Njemica. Sanda je tada zaigrala samo u meču parova, u kombinaciji s Nikom Ožegović, nakon što su Njemice već osigurale ukupnu pobjedu. Anna-Lena Grönefeld i Julia Schruff svladale su ih s 4:6, 6:3 i 6:3.

Od "živih" mečeva, Sanda pamti dva u nemogućim uvjetima tajlandskog Phuketa u travnju 2005. u Svjetskoj skupini II, kad je na velikoj vrućini i neizdrživoj vlazi pretrpjela dva poraza u singlu, protiv Tamarine Tanasugarn i Suchanun Viratprasert. U reprezentaciji je zaigrala u još jednom susretu, u srpnju 2001. u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu u Venezueli, kad je pobjedom u paru s Karolinom Šprem dala svoj dio na putu do 4-1 za Hrvatsku.

Šprem, pak, ovog puta neće biti u reprezentaciji. Umjesto u Zagrebu, Karolina će na vikend kad se igra protiv Srpkinja biti na zemljanim terenima Praga, no nadajmo se da će, uz priželjkivani povratak u stilu kojim je i započela, u nekom budućem susretu biti s reprezentativnim kolegicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!