Tenis

Brazilcima se sprema dvorana

Ivor Krapac • srijeda, 16.04.2008.

Goran Prpić imao je razloga biti zadovoljan ždrijebom kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa, obavljenim u srijedu u Londonu. "Kuglice" su bile sretne hrvatskoj reprezentaciji, Prpić i igrači u rujnu će tražiti povratak među 16 najboljih na domaćem terenu protiv Brazila...

Prvi susret hrvatske i brazilske reprezentacije u Davis Cupu donijet će ulogu izrazitog favorita protiv momčadi koju vodi izbornik Francisco Costa. Osim što su aduti koje Prpić ima na raspolaganju jači od brazilskih, povoljna okolnost je što će se igrati u Hrvatskoj, s izborom podloge na našoj strani.

"Zadovoljan sam, izbjegli smo tri najjača suparnika i još smo k tome domaćini", komentirao je hrvatski izbornik rasplet izvlačenja obavljenog u Londonu, misleći pritom najvjerojatnije na Švicarce, Srbe i Čileance, tri najopasnije nepostavljene reprezentacije.

Vezane vijesti

"Razgovarat ću s našim igračima oko izbora podloge, ali vjerujem da ćemo se složiti da treba igrati u dvorani. Nama to odgovara, a Brazilci su uglavnom 'zemljaši'. Mislim da smo na dobrom putu prema povratku u Svjetsku skupinu", dodao je Prpić, a sa zadnjim se nije teško složiti.

Ovo je Davis Cup i sve je moguće, no u najjačem sastavu, s Marijem Ančićem i Marinom Čilićem, a nadajmo se, i Ivom Karlovićem, sve osim hrvatske pobjede bila bi golema senzacija. Za nadati se da će do rujna svi biti zdravi i spremni za igru, pehova s izostancima je prošlih godina već bilo i previše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!