Tenis

To je već federerovski

Ivor Krapac • četvrtak, 17.04.2008.

Iako se igralo po vjetru i povremeno jakoj kiši, ništa nije moglo usporiti Rogera Federera na putu do četvrtfinala ATP turnira u Estorilu. Kišom natopljeni, dodatno usporeni zemljani teren ne bi trebao odgovarati igri prvog tenisača svijeta, ali ovog četvrtka protiv Victora Hanescua to se uopće nije osjetilo...

Federer je trebao samo 61 minutu za prolaz među posljednju osmoricu, slomivši svog rumunjskog suparnika s brzih i bezbolnih 6:3 i 6:2. Hanescu je bio kakva-takva prijetnja samo u prvom setu, u kojem je presudio jedan Švicarčev break, uz dva opasna servis-gema u kojima se Federer izvlačio nakon 0:30. U drugom setu više nije bilo briga za svjetskog broja jedan, dovršio je posao vrlo glatko.

Federeru meč očito nije bio dovoljan, pa se nakon pobjede na kiši još malo mučio i treningom, odradivši 25 minuta s izbornikom švicarske Davis Cup reprezentacije Severinom Lüthijem. Španjolac Jose Higueras, s kojim ovog tjedna surađuje, dobio je, pak, zaseban zadatak, s tribina središnjeg terena pratio je portugalski susret Frederica Gila i Joaoa Souse.

Taj ogled domaćih tenisača dat će Federerovog četvrtfinalnog protivnika, a tko će to biti još uvijek nije poznato. Meč je zbog kiše prekinut početkom drugog seta, nakon što je iskusniji Gil sa 7:6(5) dobio prvi, a Sousi je pripao prvi servis-gem druge dionice. Portugalci će nastaviti u petak, a pobjednika će nekoliko sati kasnije čekati četvrtfinalni dvoboj s prvim na svijetu.

Gornji dio ždrijeba u četvrtak je dobio još dvojicu četvrtfinalista. Čeh Jiri Vanek dao je svoj doprinos pravom estorilskom potopu nositelja sa 6:3, 3:6 i 7:5 protiv osmopostavljenog Nijemca Michaela Berrera, a Berrerov sunarodnjak Denis Gremelmayr izborio je ogled posljednje osmorice s Vanekom nakon 7:6(6) i 6:1 protiv Teimuraza Gabašvilija.

Uz Federera, u četvrtfinale su se probila još samo dvojica nositelja, jučerašnji pobjednici Nikolaj Davidenko (2.) i Marc Gicquel (7.), a već sada znamo da ih u polufinalu neće biti više od dvojice - Davidenko i Gicquel u petak među posljednjih osam idu jedan na drugoga.

Lovro Zovko i Austrijanac Alexander Peya nisu dohvatili polufinale parova. U četvrtfinalu su ih sa 7:6(8) i 6:4 zaustavili treći nositelji, češko-australski dvojac František Cermak/Jordan Kerr.

ATP Estoril, 17.4.2008., osmina finala: Federer (Švicarska, 1) - Hanescu (Rumunjska) 6:3, 6:2, Gremelmayr (Njemačka) - Gabašvili (Rusija) 7:6(6), 6:1, Vanek (Češka) - Berrer (Njemačka, 8) 6:3, 3:6, 7:5.

Parovi, četvrtfinale: Cermak/Kerr (Češka/Australija, 3) - L. Zovko/Peya (Hrvatska/Austrija) 7:6(8), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!