Nogomet

Što još reći?

Zoran Zdelar • nedjelja, 20.04.2008.

Ako je kod ikoga još postojala uopće dvojba o najboljem igraču 1. HNL, ona je nakon ovotjednog kola još manja. Luka Modrić briljirao je u zadarskoj utakmici i samo jedan od pet golova prošao je bez njega. Jedini pravi superstar 1. HNL igra vjerojatno i posljednje utakmice u dresu Dinama, a nakon igre poput ove u Zadru, teško da mu netko može zamjeriti što svoje mogućnosti želi pokazivati desetinama tisuća navijača na stadionu, a ne tek pokojoj tisući. O njemu je, uostalom, sve već rečeno...

Slika 1 od 1.

Vratar

Davor Burcsa (Cibalia) – Nije prvi put ove sezone vratar prvo ime vinkovačke momčadi nakon odigrane utakmice, no slavlje na Poljudu ipak je vjerojatno nešto posebno. Vinkovčani su kreirali senzaciju kola, a među najzaslužnijima je definitivno Burcsa, koji je sa svojim obranama omogućio sebi i suigračima veliko slavlje.

Obrana

Etto (Dinamo) – Dugo vremena Dinamova desna strana nije funkcionirala tako dobro kao ovog vikenda. Sjećaju se mnogi odličnih igra Buljata i Etta na desnoj strani u Kužeovoj eri, a ove su subote na Stanovima podsjetili upravo na to razdoblje. Robusni Dinamov Brazilac bio je jedan od najboljih igrača u Zadru. Svojim probojima po desnom boku i jurnjavom od šesneasterca do šesneasterca asistirao je za dva pogotka, a domaćini nisu pronalazili načina kako ga zaustaviti.

Josip Bonacin (Šibenik) - Kad su već napadači šibenskog prvoligaša sramežljivi, braniči nisu. Bonacin je dobro igrao u obrani, no zanimljivo kao pravi je bek izlazio u napad i u jednoj mu se takvoj situaciji i posrećilo da postigne pobjedonosni pogodak za svoju ekipu i osvoji po ostanak važne bodove.

Mahir Iftić (Inter Zaprešić) – Varteks u Zaprešiću unatoč vrlo dobrom proljeću praktički nije uspio opasnije zaprijetiti vratima Intera, a među zaslužnijima za to je stoper Iftić, koji je pogotovo u zraku bio dominantan i nije dopustio prijetnje Šarliji. Kako se sezona bliži kraju, obrana Intera postaje sve neprobojnijom.

Stipe Lapić (Šibenik) - Od Lapića je počinjala svaka akcija, pošto su Međimurci bili i više no spremni krivo se međusobno dodavati ili pak mlačno ulaziti u duele. Lapić se pokazao dobrim u čitanju kikseva domaćih, a loptama je nesebično posluživao srednji red i napad. Svojom borbenošću i preciznim dodavanjima zaslužio je biti drugo ime utakmice u Čakovcu.

Veza

Davor Kukec (Inter Zaprešić) – Bio je Kukec ove subote daleko razigraniji i rastrčaniji no što je to inače, a samim time i znatno opasniji po protivnička vrata. Osim toga, sigurno je realizirao kazneni udarac kojeg je izborio Sivonjić te je tako donio svojoj momčadi iznimno bitna tri boda.

Anas Sharbini (Rijeka) – Reporteri s koprivničke utakmice bili su u potpunosti ili gotovo u potpunosti jednoglasni kad je u pitanju prvo ime ovotjednog derbija kola. Anas Sharbini odigrao je odličnu utakmicu, bio je iznimno opasan i teško su ga braniči Slaven Belupa zaustavljali. Da je sudac možda malo bolje 'gledao' mogao je zbog prekršaja na njemu dosuditi i kazneni udarac, no Anasov učinak i bez toga je bio izniman.

Luka Modrić (Dinamo) – Modrić je još jednom potvrdio kako je trenutno jedini superstar u 1. HNL. Od pet Dinamovih pogodaka, Modrić je bio važan čimbenik kod postizanja njih čak četiri i neće biti nimalo lako Modrima nadoknaditi njegov odlazak koji se neminovno bliži. Užitak ga je gledati kako igra, a neupitno je to kako je naše prvenstvo još odavno prerastao.

Davor Bagarić (Cibalia) – Nakon slabog ulaska u proljetni dio sezone, forma Bagarića je sve bolja te su ga mnogi proglasili igračem splitske utakmice, koja će se, barem u Vinkovcima, dugo pamtiti, jer ne slavi se protiv Hajduka na Poljudu svaki dan. Bio je Bagarić iznimno opasan na lijevom boku te je i zabio pobjednički pogodak.

Napad

Josip Tadić (Dinamo) – Mladi Dinamov napadač ovog je proljeća ugrabio mjesto u prvoj postavi kluba iz Maksimirske. Zabio je u Zadru dva pogotka, no još je bila vidljiva njegova boljka o promašivanju nemogućeg. Da je bilo nešto više preciznosti mogao se na listu strijelac upisati još barem dva puta, no i ovaj učinak je i više no dovoljan za mjesto u najboljoj momčadi kola.

Želimir Terkeš (Zadar) – Pet golova u dva kola. Učinak je to prvog strijelca Zadra i prvog strijelca prvenstva koji je u ovom kolu ugasio svaku nadu svojim konkurentima iz drugih klubova da će mu stići u preostala četiri kola preoteti titulu. razveselio je Terkeš stanove u 48. minuti kad je izjednačio rezultat, no na kraju njegov uspjeh ostao je ipak samo individualni, nije postao i momčadski s obzirom da je Dinamo ipak uspio uvjerljivo slaviti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!