Tenis

Marin pao "na iskustvo" Kiefera

Ivana Spahija • nedjelja, 20.04.2008.

Veteran Nicolas Kiefer ipak se pokazao preteškim zalogajem za 11 godina mlađeg Marina Čilića u meču prvog kola Masters Series turnira u Monte Carlu. 30 - godišnji Nijemac je nakon dva sata i 45 minuta igre ispratio našeg tenisača na tribine...

Iskustvo Nicolasa Kiefera ipak se pokazalo presudnim u meču protiv našeg tenisača, koji je imao svojih prilika okrenuti meč u svoju korist, ali do toga ipak nije došlo. Kiefer je loše ušao u meč, što je Marinu dopustilo da uzme prvi set. Čilić je u nastavku upao u probleme, ali je krajem drugog seta pokazao zube Nijemcu i vratio break zaostatka. No, taj set izgubljen u tie - breaku bio je prekretnica i u odlučujućem setu stvari su povoljno krenule na Kieferov mlin.

Prvi set je servisom otvorio Čilić i Nijemac mu je odmah zaprijetio oduzimanjem servisa, no naš tenisač je spasio break loptu i poveo s 1:0. Nakon početne nervoze, Čilić je u drugom gemu imao 0:30, ali je Kiefer uspio doći do 40:40 i poravnati rezultat na 1:1. Igra je mirovala do Marinova vodstva od 3:2, tada je naš tenisač iskoristio prvu break loptu koja mu se pružila i poveo s 4:2.

Presudni trenutak prvog seta bio je sedmi gem. Čilić je bio na servisu, a Kiefer došao u priliku vratiti break. Marin je drugim servisom uspio spasiti prvo jednu, a zatim i drugu break loptu i doći do vodstva od 5:2. Do kraja seta oba su tenisača obranila svoje servise i Marin je uzeo set rezultatom 6:3.

Početak drugog seta krenuo je odlično za Čilića, koji je pri rezultatu 1:1 oduzeo servis Kieferu te na svom servisu poveo s 3:1. Međutim, tada je uslijedio iznenadni pad u igri našeg tenisača, što je iskusni Nijemac itekako znao iskoristiti. Kiefer je prvo na svom servisu smanjio Čilićevo vodstvo na 3:2, a zatim dva puta za redom napravio break na servisu našeg tenisača i poveo s 5:3.

Kada se činilo da će Kiefer s lakoćom uzeti drugi set, Marin se lavovskom borbom uspio vratiti u meč i dovesti set do trinaeste igre. Kiefer je imao servis za drugi set, ali je Čilić iskoristio treću break loptu i došao do zaostatka od 5:4, a zatim uspio izjednačiti na 5:5. Do kraja seta obojica su zadržala svoje servise, a u tie - breaku je njemački tenisač bio bolji i sa 7:4 odveo meč u treći, odlučujući set.

Tamo su se nastavile "muke po Marinu". Kiefer je već u prvom gemu imao break loptu na servisu Čilića, ali je nije iskoristio. Sve je izgledalo dobro do rezultata 3:3 kada je Nijemcu pošlo za rukom slomiti otpor našeg tenisača i oduzeti mu servis za vodstvo 4:3. Marin je pokušao uzvratiti odmah u idućem gemu, ali se Kiefer izvukao "na iskustvo" i poveo s 5:3. Marin je bio na servisu u posljednjem gemu, spasio je jednu meč loptu, ali dalje jednostavno nije išlo. Nijemac je tako s konačnih 3:6, 7:6, 6:3 rezervirao mjesto u drugom kolu, gdje dočekuje boljega iz dvoboja između Nijemca Kohlschreibera i Argentinca Acasusa.

Masters Series Monte Carlo, prvo kolo: Nicolas Kiefer (Njemačka) - Marin Čilić (Hrvatska) 3:6, 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!