Košarka

Perasović prema drugoj ligi

Kristian Hohnjec • nedjelja, 20.04.2008.

U nedjeljnim susretima 31. kola ACB lige Marko Tomas i Fuenlabrada gurnuli su Perasovićev Estudiantes još korak bliže ispadanju. Bilbao solidnog Banića poražen je u Valenciji, Stanko Barać ponovno je imao malu minutažu. Igrač kola još jednom je sjajni Marc Gasol...

Fuenlabrada je u završnici porazila Estudiantes 72:68. Važnu ulogu u posljednjoj minuti odigrao je naš reprezentativac Marko Tomas. Prvo je uhvatio skok u napadu nakon kojeg je Wideman donio vodstvo, a onda je pogodio tri od četiri slobodna bacanja. Križevčanin je za 30 minuta ukupno postigao 12 koševa (3/7 iz igre, 6/10 s linije) uz šest skokova, dvije asistencije i deset iznuđenih prekršaja. Studentima profesora Perasovića sada treba pravo čudo. Posljednja šansa im je gostovanje kod direktnog konkurenta Granade u sljedećem kolu.

Ruben Douglas (21 poen) u razdoblju od 29. do 33. minute postigao je čak 12 koševa iniciravši seriju kojom je Pamesa prelomila susret s Bilbaom - 85:73. Marko Banić bio je blizu svojih ovosezonskih prosjeka - 24 minute, 11 koševa (4/7 šut) i pet skokova, dok je Drago Pašalić za 16 minuta skupio šest poena i četiri uhvaćene lopte. Kod domaćina Stanko Barać (dva poena, skok, blokada) krenuo je u petorci, ali i odigrao tek prvih devet minuta.

Real Madrid nije dopustio da ga poraz od Joventuta potrese, dapače Kraljevi su rutinski obavili posao u susretu s Menorcom - 69:92. Louis Bullock (19 koševa, osam skokova, četiri dodavanja) i Felipe Reyes (25 koševa, šest skokova) bili su glavni protagonisti. Naši Stojić (10 koševa, 3/11 šut) i Baždarić (14 koševa, 5/7 šut) po običaju među boljima u redovima Menorce.

Još uvjerljiviji od Reala u svojoj dvorani bio je Joventut. Uz 27 koševa neuhvatljivog Rudya Fernandeza Gran Canaria je poražena 94:69. Marc Gasol u ranoj fazi karijere bio je ismijavan zbog viška kilograma, koje je zaradio hraneći se fastfoodom u Memphisu, no u posljednje vrijeme ga više ne predstavljaju kao mlađeg brata zvijezde Paua. Košem tri sekunde prije kraja Marc je ispratio Leon u drugu ligu - 82:81. Ukupno je postigao 25 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, dovoljno za novi naslov MVP-a kola. Za poražene Bruno Šundov upisao je pet poena i dva skoka.

ACB, 31. kolo: Estudiantes - Fuenlabrada 68:72; Pamesa - Bilbao 85:73; Menorca - Real 69:82; Cajasol - Granada 83:78; Joventut - Gran Canaria 94:69; Girona - Leon 82:81; Manresa - Murcia 81:63.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!